David Oyelowo 48 let


Britský herec, režisér a producent David Oyelowo se narodil 1. dubna 1976 v Oxfordu, Anglie nigerijským rodičům. Úspěšně studoval divadelní vědy, a tak jej učitel nasměroval na herectví. Díky podpoře nadačního fondu umění absolvoval roční umělecký kurz u Nicholase Hytnera na LAMDA. Kurz nedokončil z důvodu nabídky práce z televize. V postavě anglického monarchy Jindřicha VI. se stal prvním hercem černé pleti, který dostal tuto roli. Za výjimečný výkon byl navíc v roce 2001 oceněn cenou Iana Charlesona pro nováčky v klasické hře.

David Oyelowo je od roku 1998 ženatý s britskou herečkou Jessicou Watson a mají spolu tři syny. Je oddaným křesťanem a stojí nohama pevně na zemi. O tom, že všestranný umělec svou práci nepovažuje za střed světa, svědčí jeho výrok v souvislosti s divadelní zkušeností z roku 2001: „Myslím, že kritika všude kolem má dvojí smysl, který jako by říkal – není to skvělé, jak jsou dobří, vzhledem k tomu, že jsou černí“!


1.4.1976
Oxford, England, Velká Británie
David Oyelowo csfd

Hra doopravdyThe Book of ClarenceVražda v LondýněChaosKrálíček Petr bere do zaječíchNa cestáchPůlnoční nebeVodouchDon't Let GoGringo: Zelená piluleThe Cloverfield ParadoxV pasti časuKrálovna z KatweNinaSpojené královstvíFive Nights in MaineRukojmíDefaultInterstellarRozervaná dušeSelmaVálka bez pravidelKomorníkComplicitJack Reacher: Poslední výstřelLincolnReportérSama v prázdnotěStíhači Red Tails96 MinutesZrození Planety opicČernobílý světBlood and OilRageSmall IslandSweet Nothing in My EarWho Do You LoveZatmění slunceAmerican BlendJak se Vám líbíNa počátku jsme si rovniPoslední skotský králShoot the MessengerDohazovačHra s nevěrouLovci dinosaurůZítra La Scala!Dog Eat DogSiloStrážci zákona: Bass ReevesTen PercentTa přede mnou


Aktualizace osobnostního profilu David Oyelowo: 4.4. 2024 02:24