Vivian Kubrick 63 let


Vivan Vanessa Kubrick se narodila 5. srpna 1960 v kalifornském Los Angels a jak příjmení napovídá, jejím otcem není nikdo jiný než sám Stanley Kubrick. Její matkou byla třetí Kubrickova žena Christiane Susanne Harlan, sestra Jana Harlana.

Dalším jejím dílem je hudba k filmu THE MAO GAME z roku 1999 režiséra Joshua Johna Millera a také hudba k EYES WIDE SHUT, která však nakonec ve filmu použita nebyla. Vivian Kubrick si můžeme pamatovat jako malou holčičku, dceru Dr. Heywooda Floyda ve filmu 2001: VESMÍRNÁ ODYSEA. Později se ještě objevila v dalších filmech svého otce, můžeme jmenovat snímky BARRY LYNDON, OSVÍCENÍ a opět FULL METAL JACKET, kde se objevila jako kameramanka zpráv ležící v masovém hrobě.

Vivian Kubrick vytvořila i vlastní televizní snímek a jak jinak než ve spojitosti se svým otcem, kdy zrežírovala, nasnímala, sestříhala a opatřila komentářem televizní dokument Making “The Shinning”.


5.8.1960
Los Angeles, California, USA
Vivian Kubrick csfd

Mao Game, TheOlověná vestaOsvíceníBarry Lyndon2001: Vesmírná odyseaByl jednou jeden film: Mechanický pomerančStanley Kubrick: Život v obrazechFilm o filmu Osvícení


Aktualizace osobnostního profilu Vivian Kubrick: 25.4. 2024 19:06