Jana Hlaváčková 81 let


Jana Hlaváčková se narodila v Brně, ale dětství strávila ve Svitavách, kde také sbírala první herecké zkušenosti, kdy hrála ve studentském divadelním souboru. Po maturitě na jedenáctiletce začala studovat češtinu a ruštinu na filozofické fakultě v Brně, ale již po roce přešla na JAMU, kterou absolvovala v roce 1964. Krátce působila v brněnském Divadle J. Fučíka, od roku 1965 je členkou souboru Státního (dnes Národního) divadla v Brně. Její širokospektrý herecký rejstřík jí dal možnost interpretovat řadu velkých postav světového i domácího dramatu (Matka, Marie Stuartovna, Kočičí hra, Jenůfa, Král Lear atd.)

Jana Hlaváčková působí také pedagogicky, na brněnské JAMU vyučuje hlasovou výchovu. Je vdaná, jejím manželem je brněnský divadelní herec Miroslav Částek (*1937).


6.10.1942
Brno, Protektorát Čechy a Morava
Jana Hlaváčková csfd

Modrý kámenZázračné dítěPříliš mnoho dobrých úmyslůPřípad SalieriSestra AmátaSmrt spořádaného občanaZtráta pamětiMág.Konec Černého supaKabát na mladíkaLenkaPoslední návratVůně domovaDlouhá silvestrovská nocExponát smrtiKarolina aneb Příběh ze starých časůKoncert na konci létaMejdan na pískuJako všichni v této uliciKdo probudí dešťovou víluKufr plný nadějíV hodině nejtěžšíNěkdo přece musíZbabělecŠkaredá dědinaSiriusKlecPaní TerezkaGazdina robaKnížeMoudrý EngelbertDen velkého hněvuIrkutská historieÚdolí včelČlověk nikdy nevíKdyž Lea slavila narozeninyÚsměvy po MahenovskuAnděl blažené smrtiKdo zabil Jean Norwoodovou?Neklidné štěstíMost na tú stranuČetnické humoreskyHříšní lidé města brněnskéhoVlak dětství a nadějeMuž, který nesmí zemřítMatkaBakaláři


Aktualizace osobnostního profilu Jana Hlaváčková: 18.4. 2024 11:51