Randy Couture 60 let


Celým svým jménem Randy Duane Couture narozen ve Washingtonském Lynnwoodu. Aby nedošlo k mýlce, s dámským krejčovstvím nemá nic společného. Jiný význam francouzského slova „couture“ je ovšem jizva, což je mnohem příznačnější. Randy je jediným pětinásobným vítězem soutěže Ultimate Fighting Championship (UFC), která spadá pod MMA (mixed martial arts). Navíc dokázal své tituly získat ve dvou kategoriích – heavyweight a light heavyweight. Ti více zasvěcení do světa ultimátních zápasů o něm bez ostychů mluví jako o opravdové legendě tohoto sportu. Byl také zapsán do Síně slávy asociace UFC.

S UFC začal v roce 1997, kdy mu bylo 33 let, a od té doby si budoval pověst věčného a nezapomenutelného šampiona. Je mistrem ground-and-pound boje, kdy sráží svého protivníka na zem, zaujímá vrchní pozici a nemilosrdně přiblíží zápas k vítěznému konci. Obrovské nadání prolevil i v jiných bojových stylech jako muay thai či jiu-jitsu.

Poté, co se začalo schylovat ke konci jeho profesionální zápasnické kariéry, založil síť výcvikových středisek a tělocvičen s názvem Xtreme Couture. Začal se také věnovat akčnímu herectví. Debutem pro něj byl snímek CRADLE 2 THE GRAVE s Jet Lim a DMXem v hlavních rolích. Významnější role přichází ve druhém dílu SCORPION KING, který ovšem nadšené ovace nesklidil. Projekt THE EXPENDABLES režiséra Sylvestera Stallonea by ho měl vynést, alespoň na krátkou dobu, mezi hereckou akční elitu. Role ve snímku RED BELT byla pro svoji zápasnickou tematiku pro Randyho jako ušitá.

Randy už má za sebou dvě manželství. Potřetí si vzal Kim Couture, která je zápasnicí MMA. I přes fakt, že požádali o rozvod, ji Randy stále trénuje a podporuje. Má dceru Aimee a syny Ryana a Cadena.


22.6.1963
Everett, Washington, USA
Randy Couture csfd

Expend4bles: Postr4datelníPhoenixThe Bell KeeperThe Outlaw Johnny BlackBlowbackDark Angels: The Demon PitMVPStreet Death FightThe Manson Brothers Midnight Zombie MassacreAlpha CodeFinal KillD-DayDistant ShoreThe Hard WayAntidoteVraždy v domě panenekRange 15Šprti na tahuExpendables: Postradatelní 3Šofér3 Geezers!Bílá horečkaExpendables: Postradatelní 2HijackedPodrazExpendables: PostradatelníKrál Škorpión: Vzestup ŘíšeČervený pásTen NejvětšíNepřemožitelnýDnes zemřeš!No RulesOd kolébky do hrobuNámořní vyšetřovací služba L. A.HráčiHavaj 5-0Jednotka zvláštního určeníAngleFor the Love of Catch30 for 30IRON WILL: Veterans Battle with PTSDNine LegendsThe Hurt BusinessSafest Place on EarthJá, Steve McQueenOnce I Was a Champion


Aktualizace osobnostního profilu Randy Couture: 10.11. 2023 07:30