Nikolaj Coster-Waldau 53 let


Nikolaj Coster Waldau se narodil 27. července roku 1970. V roce 1993 dokončil Státní divadelní školu v Copenhagenu, kde prokázal svůj herecký talent. Jeho debutem na prknech jeviště se stala role Laertese ve zpracování známé hry Hamlet v divadle Betty Nansen.

Nikolajův šarm a obrovský herecký rozsah mu zajistily účast na nejrůznějších žánrových snímcích. O spolupráci ho začali žádat i režiséři, se kterými již dříve natáčel. Například Scott ho v roce 2005 obsadil do nového epického filmu KRÁLOVSTVÉ NEBESKÉ, mediální hvězdou tohoto filmu a zároveň největším lákadlem pro fanoušky však byl Orlando Bloom. Dalším režisérem, který Nikolaje obsadil víckrát byl Richard Loncraine. Poprvé spolu natáčeli roku 2004 a to romantický snímek WIMBLEDON. Ústřední dvojici sice ztvárnili Paul Bettany a Kirsten Dunst, ale Nikolaj si střihl roli nejlepšího přítele hlavního hrdiny. Druhým filmem byl FIREWALL z roku 2006. Thriler, kde se opět setkal s Paulem Bettanym a také Harisonem Fordem.

V poslední době je známý hlavně jako představitel Johna Amsterodama v seriálu uváděném na tv FOX jménem NEW AMSTERDAM. Hraje zde nesmrtelného detektiva, který své smrtelnosti dosáhne jedině nalezením pravé lásky. Kromě samotného hraní má také na kontě napsání, produkci i režii filmů v jeho rodném Dánsku. Zároveň je výkonným presidentem v Hemmingsen Entertainment Corporation.Třikrát byl za své herecké výkony navržen na nejrůznější ocenění, vždy však zůstalo pouze u nominace.

Dnes žije v Dánsku se svou manželkou – herečkou a bývalou Miss Grónsko – jménem Nukaka Motzfeldt. Vychovávají spolu dvě malé dcerky – Saffinu a Philippu. Je přítelem známého dánského malíře Thomase Klugeho.


27.7.1970
Rudkøbing, Dánsko
Nikolaj Coster-Waldau csfd

God Is a BulletNattevagten - Dæmoner går i arvProti leduSmagen af sultDen, kdy jsme umřeliSmrtící tichoDominoSelvmordsturisten3 tingSmall CrimesTrestanecBohové EgyptaKlaun navždyDruhá šanceJedna za všechnyMamaNevědomíTisíckrát dobrou nocBlackthornLovci hlavVed verdens endeVirtualityHimmerlandMladá léta Erika NietzschehoPekařVzpoura v KautokeinuÚžasná a milovanáFilthy GorgeousFirewallTrojitá výzvaKrálovství nebeskéPopravčíDen gode strømerModesty: Dobrodružství Modesty BlaiseWimbledonManden bag dørenUkrást Rembrandta24 hodin ze života jedné ženyEnigmaČerný jestřáb sestřelenPå fremmed markAntenneforeningenMisery HarbourNa scestíNattens engelBentHemmelighederJacobs listeNattevagtenSlaget på taskenAgentJeho poslední slovaHra o trůny


Aktualizace osobnostního profilu Nikolaj Coster-Waldau: 3.11. 2023 10:41