Saskia Burešová 77 let


Nestárnoucí televizní hlasatelka Saskia Burešová přišla na svět 29. července 1946 během služebního pobytu svých rodičů na Slovensku a za své exotické jméno vděčí manželce holandského malíře Rembrandta, jehož nadšenou obdivovatelkou byla její maminka.

V té době potkala mladičká hlasatelka svého osudového muže, režiséra Petra Obdržálka, s nímž zanedlouho oslaví společných (i pracovních) 40 let. V r. 1975 se jim narodil syn Petr, dnes realitní makléř. V porevolučních 90. létech se s manželem pustili do soukromého podnikání (vlastnili kosmetický salón), které skončilo fiaskem a velkým zklamáním. Oba se posléze vrátili k původním profesím, Saskia Burešová po zrušení "hlasatelského pultíku" začala namlouvat komentáře k populárně naučným pořadům, spolupracovala s Rádiem IMPULS (Vítání jara) a dodnes moderuje na ČT 1 divácky velmi oblíbené KALENDÁRIUM (týdeník, mapující výročí významných osobností či událostí). V nedávné době uváděla velmi úspěšný pořad v Kutné Hoře - SETKÁNÍ S LEGENDAMI, kdy pozvání přijaly persony jako Yveta Simonová, Yvonne Přenosilová, Josef Zíma nebo Karel Štědrý. Z filmových aktivit stojí za zmínku ještě účinkování v bláznivé komedii VELKÁ FILMOVÁ LOUPEŽ (1986) a televizní adaptace divadelní hry POSLEDNÍ (1991).

Přesto, že se bývalá hlasatelka i ve svých letech pyšní úžasně štíhlou postavou, je vášnivou kuchařkou, cukrářkou a vyznává tradiční hodnoty, čímž si nejednou vysloužila trefnou poznámku svého manžela, že je jí pro tu televizi až škoda. V současnosti moderuje na různých společenských akcích a zapojila se i do charitativního projektu Šance. Ve svém volnu se věnuje svým dvěma vnučkám. Ještě ráda zahradničí, její oblíbenou květinou je růže, čte Karla Čapka a preferuje vůni Paloma Picasso.


29.7.1946
Tornaľa, Československo
Saskia Burešová csfd

Vyšehrad: FylmPosledníVelká filmová loupežKudy kam?Vyprávěj3 plus 1 s Miroslavem DonutilemPra pra praPříběhy slavnýchPitínskýVálečný korespondentUkradený expresDialog s předešlýmFace to Face60 pečetíJeště jednou Galashow 60To byl náš hitČeská hlava 2011Hobby naší dobyVšechnopártyNikdo není dokonalýTo je fórVyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 1997Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 1996Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 1995Tak neváhej a toč – speciál!Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 1994Eduard HakenVyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 1993KalendáriumNeznámé osudy známýchVstupte, prosímVyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 1992Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 1991Jiří SovákHovory H ještě po dvaceti letechDnes uvádí...Jaro v SupraphonuPoštovní schránka


Aktualizace osobnostního profilu Saskia Burešová: 17.4. 2024 12:36