Petr Reidinger 55 let


Petr Reidinger se shodou náhod narodil přesně 9 měsíců poté, co Jiří Šebánek s Ladislavem Smoljakem, Zdeňkem Svěrákem a Miloněm Čepelkou založlili divadlo Járy Cimrmana. A to 4. července roku 1968 v Českém Krumlově.

Jeho bratr si vzal za manželku Sylvu Krobovou, což dovedlo Reidingera k prvním malým hereckým rolím v divadle jejího otce Andreje Kroba „Na tahu“. V té době působil Andrej Krob i v Divadle Járy Cimrmana, které shánělo třetího stálého kulisáka na zájezdy. A tak Reidinger podal vypověď v Národním a vydal se k Cimrmanům.

U nich dostal první velkou roli v roce 1997 ve hře „Švestka“, kde mu Zdeněk Svěrák s Ladislavem Smoljakem napsali přímo na tělo hlavní roli Kamila Patky. Po čase se rozhodl vystudovat hereckou školu kterou nedokončil. Ladislav Smoljak ho angažoval i ve svém divadle „Studio Láďa“. Svěřoval mu i čím dal větší herecké role v Divadle Járy Cimrmana jako třeba Zlatovlásku ve hře „Dlouhý, široký a krátkozraký“.

Se svými třemi dětmi a se svou ženou původem z Anglie žijí v malé vesničce v idylické roubence. V současnosti už skutečně patří mezi ty kulisáky, kteří se u Cirmanů vypracovali ve zdatné herce. Na jeho kontě mu přibývají další alternace. V roce 2016 třeba studoval roli Inženýra Vaňka v „Cimranovi v říši hudby“. Dále je ho možné zahlédnout třeba v roli svatého Václava ve hře „České nebe“. Stále ale kulisačí a určitě nepřestane.


4.7.1968
Český Krumlov, Československo
Petr Reidinger csfd

Betlémské světloPo strništi bosDog HotTři bratřiZooModrý kódKrejzoviOhnivý kuřeAtentátNeviditelníČeské stoletíHorákoviUliceStopy Járy CimrmanaŽivot hledáčkem Petra BrukneraŽivot hledáčkem Petra BrukneraExpedice Altaj - Cimrman mezi jelenyPsaní do nebeČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaftČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaft40 let Divadla Járy Cimrmana aneb Ze hry do hryDobytí severního póluŠvestkaHymna aneb UrfidlovačkaHorský hotelDveře 8090CimrmaniHodina zpěvu


Aktualizace osobnostního profilu Petr Reidinger: 6.12. 2023 13:25