Markéta Světlíková 69 let


Herečka a pedagožka Markéta Světlíková se narodila 16. ledna 1955 v Kolíně. Svoji hereckou kariéru odstartovala v šestnácti letech, kdy vyhrála konkurz na roli Metráčka, obézní dospívající dívky, která kvůli své postavě trpí pocitem méněcennosti, do stejnojmenného filmu režiséra Josefa Pinkavy v roce 1971. O čtyři roky později si zahrála menší roli servírky Boženy v Herzově krimi-komedii HOLKA NA ZABITÍ. O další rok později se objevila v roličce sekretářky v hornické komedii Hynka Bočana PARTA HIC. V roce 1979 si zahrála opět roli sportovkyně ve filmu DÍVKA SVĚTOVÝCH PARAMETRŮ, v roce 1987 se na filmovém plátně objevila ještě coby zdravotní sestra v Kachyňově komedii KAM PÁNOVÉ, KAM JDETE? a v roce 1990 si zahrála například v rodinné komedii ČARODĚJKY Z PŘEDMĚSTÍ uklízečku Boháčkovou. Markéta Světlíková si zahrála řadu epizodních rolí.

V 90. letech založila a vedla Divadlo dětí na Malé Straně v Praze, pak rok učila na české škole krajany v Rumunsku. V roce 1997 vystudovala výchovnou dramatiku na DAMU a věnuje se pedagogické činnosti. Od roku 2001 pak učí dramatické umění na ZUŠ v Ústí nad Orlicí a Gymnáziu Jana Keplera v Praze.


16.1.1955
Kolín, Československo
Markéta Světlíková csfd

Dámě kord nesluší?Corpus delictiČarodějky z předměstíČas sluhůKam, pánové, kam jdete?Moře začíná za vsíFerdinande, vrať seDíra ve zdiDívka světových parametrůDeváté srdceKolombínaDen pro mou láskuDobrý den, městoParta hicPremiéra se odkládáHolka na zabitíNejpozději do 1.záříMetráčekKdyž se slunci nedaříKamarádiOsudy hvězd


Aktualizace osobnostního profilu Markéta Světlíková: 17.11. 2023 07:30