Filip Kaňkovský 38 let


Filip Kaňkovský se narodil 1. 5. 1985 v Praze. Poprvé začal hrát divadlo v gymnaziálních letech s amatérským spolkem. Šlo o hry divadla Járy Cimrmana. Na konzervatoři se přihlásil do divadelního kroužku a zanedlouho dostal první filmovou roli ve filmu ... a bude hůř v režii Petra Nikolaeva. S tím později spolupracoval i na filmech Klub osamělých srdcí, nebo Lidice.

Vedle Národního divadla hostuje také v divadle Komedie (Naše třída, Rozkvetly sekery), divadle Minor (O Smolíčkovi) a v Činoheráku Ústí (Klub rváčů, Konference ve Wannsee). Je členem divadelního uskupení Tygr v tísni a spoluzakladatelem uskupení Proč!.

Mezi jeho významnější filmové role lze zařadit roli Špíny v již zmiňovaném ...a bude hůř. Dále pak role Choppera ve filmu Serena (rež. S. Bier), roli Zdeňka Zahrádky v Příběhu kmotra (rež. P. Nikolaev) nebo roli Voříška ve filmu Celebrity s.r.o. (rež. M. Šmídmajer). Objevil se také v několika seriálech ČT (Čtvrtá hvězda, Případy 1. oddělení, Policie Modrava, Škoda lásky), v internetovém seriálu Pizza boy (díl Hergot na Stream.cz), v dokumentárním filmu Návrat do Adriaportu (rež. A. Babanová) a ve studentském filmu Haka (rež. A. Hobzik), na kterém i dramaturgicky spolupracoval a který získal ocenění Český tučňák.

Kromě divadelní a filmové práce se také věnuje rozhlasovým hrám, je frontman a klávesista kapely Green Småtroll (kapela získala žánrovou cenu Anděl 2009 v kategorii Ska & Reggae za album Rude Jazz) a reggae selector pod pseudonymem Papa Kani. Spolupracuje jako muzikant i s dalšími kapelami a interprety a začíná se věnovat scénické hudbě. Mezi jeho další zájmy patří kresba, cyklistika, turistika, stolní tenis, loutkoherectví a pivo.


1.5.1985
Praha, Československo
Filip Kaňkovský csfd

Běžná selháníStřídavkaZakletá jeskyněMěstoOčitý svědekPřípad mrtvého nebožtíkaNabarvené ptáčePláč svatého Šebestiána8 hlav šílenstvíMiluji tě modřeČáraAmerické dopisyCelebrity s.r.o.Gangy BerlínaMístaTouha po mociPříběh kmotraMuž, který se smějeLidiceWesternstoryJarmareční boudaKlub osamělých srdcí...a bude hůřCo ste hasičiZooNárodní házenáDvojka na zabitíHlava MedúzyHotel KokořínSpecialistéFreudHerecPo hlavěInspektor Max


Aktualizace osobnostního profilu Filip Kaňkovský: 31.10. 2023 11:57