Maxine Peake 49 let


Maxine Peake je anglická filmová, divadelní, televizní herečka a rozhlasová autorka a vypravěčka, která se narodila v anglickém městě Westhoughton, které leží nedaleko města Manchester. Společně se svou starší sestrou Lisou žila u svých rodičů až do devíti let, kdy se jejich rodiče rozvedli a opatrovnictví získala jejich matka Glenys až do jejich patnácti let, kdy se přestěhovali ke svému dědečkovi, který Maxine už od dětství povzbuzoval v hereckých aktivitách.

Maxininy první pokusy vstoupit do herecké profese byly neúspěšné. Byla odmítnuta všemi divadelními vzdělávacími společnostmi v severozápadní Anglii a tři roky se neúspěšně pokoušela dostat na dramatické školy s názvy Manchester Polytechnic Theatre School a Guildhall School of Music and Drama. Ve 21 letech však získala stipendium Patricie Rothermereové na prestižní dramatické škole s názvem Royal Academy of Dramatic Art v britském hlavním městě Londýn.

Z filmových rolích připomeňme postavu Elaine Mason, která byla druhou manželkou Stephena Hawkinga v britském dramatu s názvem Teorie všeho (2014). Z televizní tvorby se Maxine blýskla v americkém komediálním seriálu s názvem Shameless (2011), kde si zahrála fiktivní postavu Veroniky a také jako právnička Martha Costello v britském dramatickém seriálu Silk (2011). Z rozhlasové tvorby připomeňme hru s názvem „Beryl: A Love Story On Two Wheels“, kterou sama napsala, režírovala a také si v ní zahrála hlavní roli cyklistky Beryl Burton. Hra byla vysílána na britské rozhlasové stanici BBC Radio Four a později jí Maxine předělala pro divadelní jeviště a úspěšně byla představena v celé Anglii.

Maxine se narodila ve znamení Raka a měří 170 centimetrů. V roce 2009 se přestěhovala z Londýna do Salfordu společně se svým dlouholetým přítelem, uměleckým režisérem Pawlem Wintoniukem. Maxine je velkou milovnicí psů a jejím psem je bedlington cross whippet, který se jmenuje Castro, a dále mezi její záliby patří cestování, nakupování a zpěv. Její nejoblíbenějším jídlem je pizza, má ráda černou barvu a její oblíbenou destinací je Londýn.


14.7.1974
Bolton, Lancashire, England, Velká Británie
Maxine Peake csfd

Dance FirstWendell a WildFanny Lye Deliver'dGwenPeterlooVtipná krávaA Midsummer Night's DreamKeeping RosyTeorie všehoZtráceníBěž a skoč!Best Laid PlansMísto nahořePrivate PeacefulEdgeThe Secret Diaries of Miss Anne ListerVraždy v Yorkshiru: 1980Hancock & JoanPlaceboVyhazovačiĎáblova poutaConfessions of a Diary SecretarySee No Evil: The Moors MurdersFaithMesiáš 4: Božská komedieMrazivá řekaChristmas LightsVšechno nebo nicGirls' NightStar Wars: VizeAnneRules of the GameAlan Bennett's Talking HeadsV čísle 9MandyThe BisexualThree GirlsČerné zrcadloVesniceV kruhu koruny


Aktualizace osobnostního profilu Maxine Peake: 19.11. 2023 18:30