Kevin Eastman 61 let


Americký komiksový tvůrce Kevin Eastman prožil dětství ve společnosti tří sester v malém horském městečku Groville v Portlandu. Kevin prý začal kreslit od chvíle, kdy vůbec mohl udržet tužku a jeho aktivita se ještě zvýšila, když objevil první komiksy. Byl samoukem a učil se studiem děl všemožných kreslířů. V letech 1980 – 1981 již Kevinovi vyšlo několik menších prací. O rok později ho osud zavál do Northamptonu v Massachusetts, kde potkal podobně smýšlejícího chlapíka jménem Peter Laird. Kevin se začal živit prací v restauracích a společně s Peterem jim v hlavách uzrával nápad na společný projekt, pro nějž začali hledat nějakého nezávislého vydavatele. Ve finále jim muselo stačit 200 dolarů a tisícovka půjčená od Kevinova strýce Quentina, aby v roce 1984 vydali v nákladu tři tisíce kusů černobílý čtyřicetistránkový komiks – Teenage mutant ninja turtles (Želvy ninja).

Eastman unavený povykem kolem Ninja želv a prací pro vzkvétající Mirage studios založil další společnost jménem Tundra publishing. Účelem byla realizace různých vedlejších osobních projektů a také podpora dalších tvůrců. Eastman zde např. vytvořil sekci pro tvůrce vydávající u legendárních vydavatelství DC a Dark horse, aby mohli prezentovat svá díla, s kterými měl „normální“ vydavatel problém. Tundra se podílela na vydání celé řady děl, z nichž nejznámější byl zřejmě opus Alana Moora „Z pekla“. Přesto, že Kevin považuje působení Tundra publishing za svůj velký osobní úspěch a Tundra získala také uznání kritiků a několik cen, po třech letech musel její činnost ukončit s několikamiliónovou ztrátou. Eastman se však ve vydávání a editoringu našel a zanedlouho si vyhlídl další objekt svého zájmu. Stal se jím legendární sci-fi a fantasy komiksový magazín Heavy Metal, jehož vydavatelem a šéfredaktorem je Eastman dodnes. V novém miléniu se také rozešla jeho cesta s Peterem Lairdem. Laird později osvětloval, že jejich spolupráce byla již pouze papírová a fakticky spolu nic nevytvořili skoro deset let. Během transakcí trvajících dalších osm let Eastman Lairdovi postupně odprodal svá veškerá práva týkající se želv. Na závěr ještě nutno podotknout, že kromě želv Eastman již mnoho komiksů nevytvořil.

Co se týče soukromého života je Eastman vášnivým sběratelem komiksů, zvláště originálních kreseb. Jeho posedlost vedla i k založení muzea komiksu v Northhamptonu, jenž však později kvůli finančním problémům muselo skončit podobně jako vydavatelství Tundra. Kromě želvích bojovníků Eastman proslul také výběrem své životní partnerky, kterou se stala několikanásobná Pet časopisu Penthouse a hvězda béčkové a céčkové produkce Julie Strain.

Účinkování Kevina Eastmana ve filmovém světě zatím nebylo nikterak výrazné. V roce 2000 se podílel na scénáři animované sci-fi HEAVY METAL 2000, která byla natočena jako sequel ke kultovní sci-fi HEAVY METAL z roku 1981 na základě komiksu Melting pot od kolektivu autorů : Eastman, Simon Bisley a Eric Talbot. Julie Strain se stala předobrazem hlavní hrdinky Julie, jíž také nadabovala. Eastman následně produkoval videohru Heavy Metal F.A.K.K. 2. Jako scénáristu, resp. tvůrce postav (charakterů) ho také najdeme u prakticky všech želvích seriálů a filmů včetně nejnovějšího zpracování ŽELVY NINJA z roku 2007. Eastman se také v několika filmech objevil před kamerou. Vůbec poprvé se jednalo o cameo v prvním hraném zpracování želv z roku 1990 ŽELVÍ NINDŽOVÉ. Pak už se Eastman objevoval před kamerou výhradně po boku své ženy, např. v dalších dvou GWG obskurnostech Andyho Sidarise DEN WARRIORA a L.E.T.H.A.L. LADIES : RETURN TO SAVAGE BEACH, v několika video odpadech z dílny dvojice Donald G. Jackson a Scott Shaw (HOLLYWOOD COPS, GUNS OF EL CHUPACABRA či ARMAGEDDON BOULEVARD). Společně s Julií se také objevili ve dvou Troma produkcích a sice v antologii TALES FROM THE CRAPPER a pak také v proslulé scéně ze čtvrtého TOXIC AVENGERA, kde Julie usmrtí Kevina svými ňadry. Kromě hraných filmů se Kevin objevil v několika dokumentech o jemu blízkých tématech, ať už o Julii (např. JULIE STRAIN: SUPERGODDESS), či o komiksech (INDEPENDENTS) či v různých filmech o filmu (např. HEAVY METAL 2000: VOICE TALENT FEATURETTE). Na rok 2010 je ohlášen film s novými příběhy ze světa HEAVY METALU. Kevin film produkuje a měl by se podílet i na režii, přičemž mezi dalšími zúčastněnými režiséry jsou ohlášeny takové osobnosti jako David Fincher či Zack Snyder.


30.5.1962
Portland, Maine, USA
Kevin Eastman csfd

Želvy NinjaŽelvy ninjaŽelvy Ninja


Aktualizace osobnostního profilu Kevin Eastman: 5.5. 2024 06:08