Gary Sherman 78 let


Gary Sherman, někdy uváděn jako Gary A. Sherman, byl americký filmový režisér, scenárista a producent. Vystudoval design a fotografii na Illinois Institute of Technology, kde krátce působil i jako profesor. Již během studia režíroval reklamy a krátké dokumentární filmy. Po ukončení studia přesídlil do Londýna, kde pokračoval v natáčení reklam a nově v natáčení hudebních klipů.

K režii celovečerního filmu se vrátil po devíti letech hororem z novoanglického městečka Mrtví a pohřbení (1981), pokračoval televizním snímkem o dvou mimozemšťanech hledajících na Zemi spojence Mysterious Two (1982). Následovala kriminálka Vice Squad (1982), napínavé pátrání po sériovém vrahovi prostitutek; příběh agenta FBI stíhajícího arabské teroristy Zatykač: Mrtvý nebo živý (1987) s Rutgerem Hauerem; známý horor Poltergeist III (1988); pátrání po masovém vrahovi s romantickými sklony pod názvem Lisa (1990).

Následně natočil televizní snímky o osudech lidí postižených zemětřesením v San Franciscu A Země udeřila (1990) a Vražedná vize (1991), psychothriller o dalším masovém vrahovi. K režii se vrátil naposledy v roce 2006 experimentálním filmem 39: A Film by Carroll McKane.

V osmdesátých letech pracoval rovněž v televizi jako scenárista, producent a režisér pilotních snímků k různým seriálům. Sám režíroval seriály Sable (1987), Missing Persons (1993), Poltergeist (1996) a First Wave (1998).


28.8.1945
Chicago, Illinois, USA
Gary Sherman csfd

39: A Film by Carroll McKaneVražedná vizeA Země udeřilaLisaPoltergeist IIIZatykač: Mrtvý nebo živýThe StreetsMysterious TwoVice SquadMrtví a pohřbeníSmrtelná čáraWind on WaterPoltergeistMissing PersonsServing TimeThe Legend of Bo DiddleyŽár mládíOheň a déšťMysterious Island of Beautiful WomenFirst WaveBarefoot in ParadiseSableHollywood Dreams & Nightmares: The Robert Englund StoryCursed FilmsTales of the UncannyPaměť – zrod Vetřelce


Aktualizace osobnostního profilu Gary Sherman: 11.4. 2024 15:08