Kodi Smit-McPhee 27 let


Kodi, jež ve svých 13 letech posbíral hned několik významných nominací a cen filmových kritiků (např. AFI Best Young Autor), se narodil v rodině australského učitele herectví a filmového herce Andyho McPhee. Rovněž jeho sestra, Sianoa, je herečkou a vidět jí můžete např. v oblíbeném australském seriálu NEIGHBOURS a na HBO ji uvidíte v HUNG. Vliv rodiny na Kodiho byl zřejmý, již od 10 let hrál v mnoha i televizních filmech, jako např. v r. 2006 se objevil ve filmu SMRTELNÁ NÁKAZA a především pak ve skvělém 8 dílném projektu televize TNT na motivy povídek Stephena Kinga NIGHTMARES&DREAMSCAPES.

Mezi jeho poslední práce patří krimi komedie, kde hraje parťáka svému otci TINYTOWN (2009), australský film MATCHING JACK (opět zde hraje se svým otcem) a zejména hororézní LET IT ME (2010).


13.6.1996
Adelaide, South Australia, Austrálie
Kodi Smit-McPhee csfd

ElvisSíla psa2067Jmenuju se DolemiteX-Men: Dark PhoenixAlfaDeadpool 2X-Men: ApokalypsaSlow WestDivočina v každém z násVčelka MájaYoung OnesÚsvit planety opicFuturologický kongresPtačí průvodce pro všechnoRomeo and JulietDead EuropeNorman a duchovéAť vejde ten pravýMatching JackCestaDobrodružství Charlotty a HenryhoNěžný hákKing, TheRomulus, můj otecSmrtelná nákazaStrandedDisclaimerInterrogationGallipoliMonarch CoveNightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen KingTinytownEnd of TownOscar 2022The EE British Academy Film Awards 2022The 2007 Australian Film Institute AwardsMade in HollywoodAt the Movies


Aktualizace osobnostního profilu Kodi Smit-McPhee: 7.11. 2023 17:08