Anders Thomas Jensen 52 let


Anders Thomas Jensen se narodil a vyrostl ve městě Frederiksværk a jako chlapec se zajímal o kinematografii. Už během gymnaziálních let na Frederiksværk Gymnasium byl velmi aktivní. Se svou televizní adaptací novely Petera Seeberga Pacient vyhrál filmovou soutěž pro mladé tvůrce ve Frederiksborg Amt. V té době také začíná spolupracovat s Tomasem Villum Jensenem.

V roce 2000 natočil Anders Thomas Jensen poprvé celovečerní film, BLIKAJÍCÍ SVĚTLA, a od té doby režíroval ŘEZNÍKY (2003) a ADAMOVA JABLKA (2005). Do všech tří filmů obsadil Madse Mikkelsena a Nikolaje Lie Kaase. Často spolupracuje také s herci Ulrichem Thomsenem, Nicolasem Bro, Søren Pilmarkem a Paprikou Steen.


6.4.1972
Frederiksværk, Dánsko
Anders Thomas Jensen csfd

BastardAbbi FedeRytíři spravedlnostiPo svatběVidíš měsíc, DanieliTemná věžDcera čarodějkyO kuřatech a lidechDruhá šanceSpásaAlle for toSvatba mezi citrónyLepší světBratřiVed verdens endeTen, koho se bojíšVévodkyněBílá nocS dovolenímNebezpečně výbušná trhavinaPo svatběAdamova jablkaKrál slunceMorkeVet hardBratřiSkagerrakUkrást RembrandtaŘezníciOtevřená srdceV Číně jedí psy 2Wilbur se chce zabítHrabě AxelBlikající světlaHlubiny strachuKrál je živMifuneV Číně jedí psyAlbertBaby DoomNonnebørnDavids bogLedové srdceNoví nájemníciZacharias Carl BorgEn sjælden fuglThe FuneralVolební nocCafé HectorErnst & LysetHvileløse hjerte10 år på bagen - 3 år i skyggenCinema16: European Short FilmsWolfgang


Aktualizace osobnostního profilu Anders Thomas Jensen: 31.10. 2023 03:04