Harold Sakata (1920 - 1982)


Toshiyuki "Harold" Sakata byl japonsko-americký profesionální wrestler a herec. Do paměti filmových fanoušků je nesmazatelně zapsán jako zabiják Oddjob z klasické bondovky GOLDFINGER.

Film Goldfinger se stal hitem a pro bondovskou sérii šlo o průlomový díl. Sakatovi otevřel dveře k dalším příležitostem ve filmu i v televizi, ten však svou velkou roli již nikdy nepřekonal. Zemřel na rakovinu ve věku 62 let.


1.7.1920
Holualoa, Hawaii, USA
29.7.1982
Honolulu, Hawaii, USA
Harold Sakata csfd

Bláznivá mise 3Nindža odplácíNájezdníci zbloudilého pozlátkaMiliardová hrozbaGoin' CoconutsSmrtící bombaRecord CityThe Happy Hooker Goes to WashingtonMako: The Jaws of DeathImpulsThe WrestlerSargeDimension 5Le 17ème cielMáky jsou také květyZarabanda Bing BingGoldfingerHighcliffe ManorThe Misadventures of Sheriff LoboThe Rockford FilesThe Amazing Spider-ManKoroner QuincyThe Blue KnightPolice WomanSargeHawaii Five-OGilligan's IslandKraft Suspense TheatreJames Bond's 'Spectre' with Jonathan RossTrue BondJames Bond StarsBonds Are ForeverMy Name Is Bond... James BondMTV Movie Special: Licence to KillThe 54th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Harold Sakata: 2.11. 2023 16:19