Dany Boon 57 let


Dany Boon se narodil 26. června 1966 v Armentières v Severní Francii. Tento, v současné době jeden z nejznámějších komiku Francie, pochází z chudé rodiny. Jeho jméno je pseudonym, který pochází z televizní show Daniel Boone. Začínal jako mim, poté se na začátku devadesátých let nějakou dobu živil dabováním animovaných filmů. V roce 1992 dostal poprvé šanci vystoupit jako komik v televizním pořadu Patricka Sébastiena. Poté už s úspěchy vystupuje v dalších komediálních one man shows.

Jeho spjatost se Severní Francii se projevuje i v jeho posledním veleúspěšném filmu, který sám režíruje, BIENVENUE CHEZ LES CH´TIS. Ten se okamžitě stává ve Francii vůbec nejnavštěvovanějším francouzským filmem všech dob s 20 miliony diváků za 12 týdnů a příjmem více než 180 miliony dolarů jen v samotné Francii.


26.6.1966
Armentières, Nord, Francie
Dany Boon csfd

La Vie pour de vraiMon crimeVražda v PařížiJízda s MadeleineZásekKrycí jméno LevLe DindonVražda na jachtěBurani v PařížiElitní policajtkaIls sont partoutRadin !Gad Elmaleh: 20 ans de scèneLoloSuperhypochondrSopkaAsterix a Obelix ve službách Jejího VeličenstvaSkvělý plánNic k procleníGalimatyášSpolečenská pravidlaDomácnost narubyMia a MigoVítejte u Ch'tisůDablérMůj nejlepší přítelSkrblíkŠťastné a VeseléPédale dureBimbolandLe DéménagementLes enfants de l'OlympiaParoles d'hommesAnoLe Grand blanc de LambarénéY'a pas d'âgeSigné Mireille DumasSymphonic ShowLes enfants de la téléNavarroCinéma français est en voyage d'affaires, LeL'hebdo cinémaL' Impossible mister DieudoNice PeopleOmbre et lumièreDany Boon: Trop StyléLa Flache


Aktualizace osobnostního profilu Dany Boon: 10.11. 2023 01:04