William Beaudine (1892 - 1970)


William Washington Beaudine byl americký filmový herec a režisér a jeden z nejplodnějších hollywoodských režisérů, který tvořil filmy v pozoruhodných počtech a v nejrůznějších žánrech.

Beaudine začínal režíroval němé filmy pro Goldwyn Pictures (předtím, než se stala součástí MGM ), Metro Pictures (také před MGM), First National Pictures, Principal a Warner Brothers. V roce 1926 natočil Sparrows, příběh sirotků uvězněných na bažinaté farmě v hlavní roli s Mary Pickford a The Canadian, založený na hře W. Somerseta Maughama a natočeném na místě v Albertě s Thomasem Meighanem jako vedoucím. Beaudine měl na svém kontě nejméně 30 snímků, než začala zvuková éra. Mezi jeho první zvukové filmy patřily krátké Mack Sennett komedie; natočil alespoň jeden film pro Sennetta, zatímco byl smluvně vázán jinde, což vedlo k jeho přijetí pseudonymu „William Crowley“. V pozdějších letech příležitostně používal pseudonym, obvykle jako „William X. Crowley“.

Každoročně natočil několik filmů pro Fox Films, Warner Brothers, Paramount a Universal Pictures. Mezi jeho nejslavnější počiny počátkem 30. let patří The Mad Parade (1931), kde hraje Evelyn Brent v jediném bojovém dramatu z první světové války s ženským obsazením (ačkoli muži jsou občas slyšet a jsou vidět části jejich těl); Three Wise Girls (1932), první hlavní film J. Harlow a komedii v hlavní roli s W.C. Fieldsem – The Old Fashioned Way (1934).

Beaudine byl jedním ze zkušených režisérů (včetně Raoula Walsha a Allana Dwana), kteří byli do Anglie přizváni z Hollywoodu ve třicátých letech dvacátého století, aby pracovali na velmi britských produkcích ve všech ostatních ohledech. Beaudine tam režíroval čtyři filmy s Willem Hayem, včetně Boys Will Be Boys (1935), Where There a Will (1936) a komedie s Georgem Formbym – Feather Your Nest (1937).


15.1.1892
New York City, New York, USA
18.3.1970
Canoga Park, California, USA
William Beaudine csfd

Fury of the DragonThe Green HornetMickey Mouse Anniversary Show, TheLassie a puma na útěkuBilly the Kid versus DraculaJesse James Meets Frankenstein's DaughterLassie - Velké dobrodružstvíTen Who DaredMoochie of the Little LeagueIn the MoneyUp in SmokeWestward Ho the Wagons!High SocietyJail BustersCity StoryParis PlayboysPride of the Blue GrassYukon VengeanceBorn to the SaddleJalopyMurder Without TearsRoar of the CrowdBela Lugosi Meets a Brooklyn GorillaFeudin' FoolsHere Come the MarinesHold That LineJet JobNo Holds BarredRodeoThe CongregationThe Rose Bowl StoryYukon GoldBowery BattalionCrazy Over HorsesCuban FireballGhost ChasersHavana RoseLet's Go Navy!A Wonderful LifeAgain... PioneersBlonde DynamiteBlue Grass of KentuckyBlues BustersCounty FairJiggs and Maggie Out WestLucky LosersSecond ChanceForgotten WomenJiggs and Maggie in Jackpot JittersThe Lawton StoryTough AssignmentTrail of the YukonTuna ClipperAngels' AlleyIncidentJiggs and Maggie in CourtJinx MoneyKidnappedShanghai Chest, TheSmugglers' Cove


Aktualizace osobnostního profilu William Beaudine: 15.2. 2024 11:09