Luke Newton 27 let


Luke Paul Anthony Newton navštěvoval St. Nicolas a St. Mary's Primary School, poté Northbrook College a London School of Musical Theatre. Působil v hudební skupině South 4, která přestala fungovat v roce 2016. Byla mu diagnostikována dyslexie a ADHD.

V letech 2016–2017 hrál v Disney seriálu The Lodge jako Ben Evans, kde naplno uplatnil také svůj pěvecký talent a byl také uveden na dvou doprovodných soundtrackových albech. V roce 2018 hrál v televizním filmu Syfy Lake Placid: Legacy jako Billy.

V roce 2020 přišla jeho nejznámější role Colina Bridgertona v dobovém dramatu Bridgertonovi. Seriál se každou sezónu (stejně jako knižní předloha) soustředí na jednoho ze sourozenců rodiny Bridgertonových, takže zpočátku vedlejší postava Colina v prvních dvou sezónách zaujala ve třetí sérii tohoto seriálu hlavní roli společně s kolegyní a kamarádkou Nicolou Coughlan coby Penelope Featherington. V roce 2023 se vrátil na jeviště v revivalu „The Shape of Things“ v Park Theatre, kde si zahrál hlavní roli Adama.

Newton si střeží své soukromí a není nijak výrazně aktivní na sociálních sítích, jeho aktivita se odvíjí zejména od propagace jeho současných projektů. V průběhu let nahrál na YouTube spolu s Emily Juniper covery písní „Rewrite The Stars“ a „Shallow“.


5.2.1997
England, Velká Británie
Luke Newton csfd

Jezero 6BridgertonoviThe LodgeSadie JThe CutDoctorsTudum: A Netflix Global Fan EventHollywood First Look


Aktualizace osobnostního profilu Luke Newton: 4.4. 2024 01:25