Josef Husník (2024 - 1987)


Josef Husník je jedním z nejvýznamnějších brněnských herců. Jeho rodiče hráli ochotnické divadlo v Olomouci-Hodolanech, a tak s tím byl Josef Husník spojený. Maturoval na Slováckém gymnáziu v roce 1952. V r. 1956 absolboval brněnskou JAMU a byl režisérem Karlem Novákem angažován do Olomouce.

Výrazně se uplatnil také v rozhlase a dabingu. Josef Husník žel odešel z tohoto světa velmi mladý, v pouhých 55 letech 14. prosince 1987. Husník zde po sobě zanechal celou řadu hezkých rolí, díky kterým si ho můžeme stále připomínat.


30.3.2024
14.12.1987
Josef Husník csfd

Plukovník Starbottle a krásná žalobkyněPohádka o MalíčkoviObrazSoudce a drahokamExponát smrtiRváčTvář za sklemŠkolní večírekDomácí strava je domácí stravaJulius a EthelChlapi jak se patříKandidát stranyNehodaNerovná láskaHlavou proti zdiJuanova košileMěsíční vílaSkleněná dámaJungfrauPařížská komunaČepice pro kašpárkaKnížeJosefinaPozvání spravedlivýchPřípad korneta JelaginaOkénkoKruté štěstíAnděl blažené smrtiČtvrtý obratelVdova CapetováBlátivé cestyJediná nocTa vteřinaHenri Rousseau z IvančicVražda na BuchlověMatkaChléb, který jíteZmoudření dona QuijotaBakalářiVýslech profesora Mrože


Aktualizace osobnostního profilu Josef Husník: 30.3. 2024 23:17