Jana Gazdíková (1943 - 2022)


Dlouholetá brněnská herečka Jana Gazdíková pochází z Otrokovic, po maturitě na jedenáctiletce vystudovala herectví v Brně na JAMU a první profesionální angažmá získala ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti (1965-1967). Její další kroky směřovaly do Brna a v roce 1967 natrvalo zakotvila v tehdejším Divadle bratří Mrštíků, dnešním Městském divadle. Dnes je již v důchodu, ale v Městském divadle stále pohostinsky hraje, v poslední době ji diváci mohli vidět v Kočce na rozpálené plechové střeše nebo v několika muzikálech, jejím velkým návratem na jeviště byla role matky představené v muzikálu Jeptišky.

V herecké tradici pokračují obě děti Jany Gazdíkové, Petr Gazdík (*1975) a Johana Gazdíková (*1978), oba výrazní představitelé současného brněnského muzikálového divadla.


14.9.1943
Otrokovice, Protektorát Čechy a Morava
3.10.2022
Brno, Brno, Jihomoravský kraj, Česko
Jana Gazdíková csfd

Noční strážSedmero krkavcůJežek z kioskuV službách zákona: KleptomankaSprávná trefaVýbuch bude v pětMalý velký hokejistaPoslední návratPožehnaný věkPřípad hodného vedoucíhoKlecNáš táta BezlíčekTím hůř, když padnouDokud jsou ryby něméStříbrná šestkaJeden z nich je vrahRůženko, spíte sama?ŘímankaBabbittKnížeMoudrý EngelbertSlovácko sa nesúdíV službách zákonaLumpacivagabundusBakalářiBrigitka a jáDostaveníčko


Aktualizace osobnostního profilu Jana Gazdíková: 3.11. 2023 08:31