John Stevenson


S více než třicetiletou zkušeností ve filmovém průmyslu přináší JOHN STEVENSON (režisér) do každého projektu velké nadšení a nekonečné množství nápadů. Jeho cesta jako jednoho z dvou režisérů filmu Kung Fu Panda začala v květnu 2003. Kromě toho v letech 2004 a 2005 pro studio DreamWorks režíroval několik epizod populárního animovaného seriálu The Father of the Pride. Předtím pracoval jako tvůrce storyboardů, k nejlepším patří trháky Shrek, Shrek 2 a Madagascar nebo filmy Spirit – divoký hřebec s Mattem Damon a Johnem Cromwellem a Sindibád: Legenda sedmi moří s Bradem Pittem, Michelle Pfeiffer a Catherine Zeta-Jones.

S Henrym Selickem působil jako šéf kreativního oddělení společnosti Twitching Image a v druhé polovině devadesátých let pracoval pro společnosti Colossal Pictures

Díky širokému profesnímu záběru (výtvarník, ilustrátor, návrhář, umělecký ředitel) pracoval na nesčetném množství projektů v téměř všech druzích médií, např. v zábavním parku Wonder World v Anglii, Muzeu dětí v Bogotě, navrhl obal pro Madonnin singl “Dear Jessie” a vytvořil reklamy pro Pepsi nebo Kellogg's. Pracoval na filmech The Great Muppet Caper, Temný krystal, Labyrint nebo Malý krámek hrůz.

Stevensonova kariéra v zábavním průmyslu začala na veleúspěšném televizním seriálu The Muppet Show.

John Stevenson csfd

Alien Rock BandSherlock KoumesKung Fu PandaFather of the PridePůlnoční hlídkaThe Polar Bears


Aktualizace osobnostního profilu John Stevenson: 12.3. 2024 22:48