Adriana Caselotti (1916 - 1997)   † 80 let


Andriana Caselotti se narodila 6. května 1916 ve Bridgeportu, v Connecticutu. Její otec Guido Caselotti, přistěhovalec z Udine, Itálie, byl učitelem hudby a vokální trenér. Její matka, Maria Orefice, byla zpěvačka v Královské opeře v Římě. Její starší sestra Louise zpívala operu a dávala hlasové lekce (např. Marii Callas). Když bylo Adrianě sedm let, odešli z Connecticutu do Itálie, zatímco její matka měla turné s operní společnosti. Adriana byla vzdělávána v italském klášteře San Getulio, nedaleko Říma. Když se po třech letech vrátili do Ameriky, do New Yorku, Adriana se znovu naučila anglicky a začala se učit zpěvu se svým otcem.

22. listopadu roku 1972, byla hostem "The Julie Andrews show". Měla také hostující vystoupení v "The Mike Douglas show". Caselotti později napsala knihu Máte rádi zpěv?. Později v životě, prodávala autogramy a také se pokusila o operní kariéru (např. Rigoletto). Na počátku 90´ let, kdy byla zrekonstruovaná Sněhurčina Jeskyně v Disneylandu. Caselotti v 75 letech přezpívala "I´m Wishing" pro Sněhurčinu Studnu Přání, v roce 1994 byla jmenována Disney legendou.

Caselotti byla celkem čtyřikrát vdaná. Její první manžel byl Robert Mangold, kterého si vzala v roce 1945. Manželství skončilo rozvodem. Poté se setkala s Norvalem Mitchellem, kterého se vzala v roce 1952. Manželství vydrželo do roku 1972 kdy Norval zemřel. Stejný rok se vdala za pedikéra Dr. Josepha Dana Costigana, který později zemřel v roce 1982. Svého posledního manžela, Floriana St. Pierre, si vzala v roce 1989, ale později se rozvedli. 18. ledna 1997 Adriana Caselotti zemřela na rakovinu plic ve svém domě v Los Angeles ve věku 80 let.


16.5.1916
Bridgeport, Connecticut, USA
19.1.1997
Los Angeles, California, USA
Adriana Caselotti csfd

Jiminy Cricket's ChristmasČaroděj ze země OzSněhurka a sedm trpaslíkůThe Bride Wore RedPrincezna inkognitoThe Best of Disney Music: A Legacy in Song - Part ICelebrating Walt Disney's 'Snow White and the Seven Dwarfs': The One That Started It AllA Gift of Music


Aktualizace osobnostního profilu Adriana Caselotti: 26.4. 2024 04:51