Jobyna Ralston (1899 - 1967)


Jobyna se proslavila jako herečka v éře němého filmu – zářila především v komediích Harryho Lloyda. Narodila se jako Jobyna Lancaster Raulston v městě South Pittsburg v americkém státě Tennessee. Rodiče ji pojmenovali po slavné hvězdě té doby Jobyně Howlandové. Na divadelním jevišti se Jobyna poprvé objevila v devíti letech ve hře Cinderella. Kolem roku 1915 navštěvovala hereckou školu v New Yorku. Svou kariéru začínala jako sborová tanečnice a zpěvačka ve sboru divadla Broadway.

Na natáčení historicky prvního filmu oceněného Oscarem s názvem WINGS potkala Richarda Arlena, za kterého se později provdala. Richard se stal jejím manželem v roce 1927 a jejich manželství trvalo až do roku 1945, kdy skončilo rozvodem. Během manželství se jim narodil syn Richard Arlen junior, který se stal také hercem. Jobyna Ralston zemřela v roce 1967 v kalifornském městě Woodland Hills.


21.11.1899
South Pittsburgh, Tennessee, USA
22.1.1967
Woodland Hills, California, USA
Jobyna Ralston csfd

Sheer LuckRough WatersSome Mother's BoyThe College CoquetteBlack ButterfliesHrdinové černého peklaThe Big HopThe Count of TenThe Night FlyerThe Power of the PressA Racing RomeoLightningLittle Mickey GroganOn, hrdina dnePretty ClothesSpecial DeliveryWingsGigoloPro krinda pána!Sweet DaddiesOn zázračným studentemOn - Přenešťastný mužíčekOn svádí děvčataHarvest HandsOn si léčí nervyThe Call of HomeTři mušketýřiMeet the Stars #2: Baby StarsTwinkle TwinkleSoft PedalAre Parents Pickles?Whispering LionsA Loose TightwadDo Your StuffDogs of WarFor Guests OnlyJailed and BailedShoot StraightSpeed the SwedeWatch Your WifeBlaze AwayBone DryFace the CameraFair WeekFire the FiremanFriday, the ThirteenthGolf Bug, TheI'll Take VanillaOut on BailRough on RomeoShine 'em UpShiver and ShakeSoak the SheikTake Next CarThe Bride-to-BeThe FlivverThe LandlubberThe Truth JugglerThe UppercutTouch All the Bases


Aktualizace osobnostního profilu Jobyna Ralston: 29.3. 2024 10:19