Richard Armitage 52 let


Richard Armitage se narodil a vyrůstal v Leicestru, Anglii. Sám sebe popisuje jako poněkud samotářské dítě, které si díky vášnivé zálibě ve čtení vypěstovalo bujnou fantazii. Mezi jeho nejoblíbenější knihy z dětství patří Hobit a trilogie Pán prstenů.

Jeho první malá role byla ve filmu THIS YEAR´S Love (1999). Upozornil na sebe rolí okouzlujícího, ale poněkud plachého farmáře v třídílném dramatu SPARKHOUSE (2002 - drama na motivy Bouřlivých výšin). Po dvou vedlejších rolích závěrečné série seriálu COLD FEETt (2003) a BETWEEN THE SHEEDS (2003), získal roli Stevena ve filmu FROZEN, která ho posléze dovedla k hlavní roli ve velkém hitu BBC, dramatu NORTH AND SOUTH.

Richardovo druhé jméno je Chrispin. Má ještě staršího bratra Christophera. Poněkud kuriózní je, že Richardův otec se jmenuje John (inženýr) a jeho matka Margaret (sekretářka). Jeho otec pochází ze severu Anglie (Yorkshire) a jeho matka z jihu Anglie (Oxfordshire). A konečně, v přesně v té době, o které psala Elizabeth Gaskellová ve svém románu North and South, byli jeho předkové tkalci a přadlenami! Zdá, se, že se Richard pro roli Johna Thorntona prostě narodil!


22.8.1971
Leicester, Leicestershire, England, Velká Británie
Richard Armitage csfd

The Boy in the WoodsLa piel del tamborČističi vesmíruChataMoje ZoeDebbie a její parťačkyNáměsíčnáStrážci relikvieAlenka v říši divů: Za zrcadlemMozek v plamenechUrban & the Shed CrewHobit: Bitva pěti armádThe CrucibleV oku tornádaHobit: Šmakova dračí poušťHobit: Neočekávaná cestaCaptain America: První AvengerMiss Marie LloydMalice AforethoughtMrazivá řekaPřípady inspektora Lynleyho: Zlatý řezSparkhouseMacbethKleopatraLetošní láskaStar Wars: Epizoda I - Skrytá hrozbaFool Me OncePosedlost, láska a závistCastlevaniaDrž se blízkoCizinecBerlínská mise


Aktualizace osobnostního profilu Richard Armitage: 1.11. 2023 03:56