Frank Collison 74 let


Frank Collison se narodil 14. února 1950 v Evanstonu, ve státě Illinois. Pochází z divadelnické rodiny. Poprvé se Frank dostal k herectví už v šesti měsících, kdy ho jeho otec John (herec a autor divadelních her) a jeho matka Peg (režisérka) pomalu začali obsazovat do svých her. Když byl Frank ještě chlapec, dělal asistenta svému otci během jeho vystupování s one man show o Abrahamu Lincolnovi. Frankův otec dělal tuto show na počest stého výročí Lincolnova prvního uvedení do úřadu ve Washingtonu DC. Frank hrál v této show mladého Tada Lincolna.

Od divadla se Frank dostal i k filmu, kde ztvárnil bezpočet rolí. Mezi jeho nejznámější filmy patří například Scottův POSLEDNÍ SKAUT (1991), THE MAJESTIC (2001) Franka Darabonta, Shyamalanovy snímky VESNICE (2004) a STALO SE (2008) nebo komedie MŮJ SOUSED ZABIJÁK 2 (2004), kde si zahrál poskoka mafiánského kmotra Lazlo Gogolaka. Frank je velmi dobře znám z účinkování v televizním seriálu "Doktorka Quinnová", kde hrál telegrafistu. Frank má na svém kontě i několik epizodních rolí, například v seriálech "Monk", "Carnivale", "Star Trek", "My Name Is Earl" nebo "Invaze".

Frank je jedním ze zakládajících členů divadelního sboru Pacific Resident Theatre Ensemble v Kalifornii, který získal více než 25 ocenění "Los Angeles Drama Critics Circle Award". Frank bydlí v Los Angeles společně se svou ženou Laurou Gardnerovou a svými třemi dětmi.


14.2.1950
Evanston, Illinois, USA
Frank Collison csfd

Two Yellow LinesBuckshotVikesYou're Gonna Miss MePee-wee's Big HolidayL.A. SlasherPirate's Code: The Adventures of Mickey MatsonHitchcockRadio Free AlbemuthSyčák HesherPants on FireStalo seSatanův měsícCallbackMůj soused zabiják 2Ohnivý oceánPodezření nulaVesniceAch ty ženy!Crack in the Floor, AKamuflážMajesticSvět podle ProtaBratříčku, kde jsi?Doktorka QuinnováBuddyDo háje, no a coDohasínající světlaMoje letní story12:01Nechci už zpátkyPůlnoční podrazTrávníkářGangsteřiPanáčekPoslední skautProč já?Tulácké snyZběsilost v srdciElvíra - Vládkyně nociLebkouniSlizAmazonky na MěsíciInto the HomelandWired to KillGrunt! The Wrestling MovieThe Compleat AlY'All-R FamilyIt's Always Sunny in PhiladelphiaMalý SheldonMamánek ŠerifStíny spravedlnostiPan NakládačkaZáchranáři L. A.


Aktualizace osobnostního profilu Frank Collison: 8.11. 2023 19:05