Mia Wasikowska 34 let


Mia Wasikowska je australská rodačka z hlavního města Canberra, jejíž jméno napovídá, že má polské předky. Odmala studovala balet, ale v roce 2006 se rozhodla zaměřit primárně na herectví. Ihned za svou první filmovou roli ve filmu POPRASK NA PŘEDMĚSTÍ byla nominována na cenu AFI (Australian Film Institute) pro mladé herce. O rok později se objevila v nepříliš vydařeném australském snímku KROKODÝL: NÁVRAT DO KRVAVÉ LAGUNY.

Největší očekávání však vzbuzuje film od režiséra Tima Burtona ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ, kde si Mia „ukořistila“ hned hlavní roli, která jí zajisté otevře dveře k významnějším projektům. Ve stejném roce by se měl objevit i film THE KIDS ARE ALL RIGHT, komedie s Julianne Moore a Markem Ruffalem.


14.10.1989
Canberra, Australian Capital Territory, Austrálie
Mia Wasikowska csfd

Club ZeroModrousBergmanův ostrovĎábelJudy & PunchČerný víkendPiercingVyvolenáSmrtihlavAlenka v říši divů: Za zrcadlemPurpurový vrchMapy ke hvězdámPaní BovaryováDvojníkPřežijí jen milenciStokerStopyZemě bez zákonaAlbert NobbsJana EyrováNeklidAlenka v říši divůDěcka jsou v pohoděAmeliaVečerní slunceOdporKrokodýl: Návrat do krvavé lagunySeptemberPoprask na předměstíV odborné péčiAll SaintsTravelling at Night with Jim JarmuschAvril Lavigne - AliceOscar Wilde’s The Nightingale and the RoseDas Grauen kommt um MitternachtTouch of EvilMiluju Saru JaneSummer BreaksCosetteSkinMadlyThe TurningHollywood InsiderThe Late Show with Stephen ColbertOk! TVJanela IndiscretaRencontres de cinémaMade in HollywoodAt the MoviesSunriseCinema 3


Aktualizace osobnostního profilu Mia Wasikowska: 31.10. 2023 19:16