Victoria Principal 74 let


Rodným jménem Victoria Ree Principale přišla na svět v japonské Fukuoce jako starší ze dvou dcer. Rodiče jejího otce byli italskými imigranty, matka se narodila v Georgii a je anglického původu. Otec byl seržantem u letectva a ona, jako ostatně většina dětí vojáků, se často stěhovala. Vyrůstala tak mezi jinými v Londýně, na Floridě, v Portoriku, Massachusetts i Georgii a spolu se sestrou navštěvovala sedmnáct různých škol. V Anglii, jako jedna z pouhé hrstky přijatých Američanů, studovala dva roky na Královské baletní akademii.

V devatenácti žila s miliardářem Bernardem Cornfeldem a na konci 70. let, na vrcholu své popularity, randila s řadou herců a osobností té doby. Tak například s nejmladším z “Bee Gees,” Andy Gibbem (se kterým v roce 1981 natočila duet "All I Have To Do Is Dream"), se Stevenem Spielbergem (připravoval zrovna “Čelisti”) a Frankem Sinatrou. Jejím partnerem byl prý jednu dobu taky Anthony Perkins. V roce 1978 se v “Dallasu” seznámila s Christopherem Skinnerem, zakrátko se vzali, ale hned v roce 1980 rozvedli. V roce 1985 se po tříleté známosti provdala za hollywoodského plastického chirurga Harryho Glassmana. Obě manželství byla bezdětná.

V lednu 2003 byl její muž zadržen po obvinění z domácího násilí, v březnu 2006 se rozešli, na konci května požádala o rozvod (“nesmiřitelné rozdíly”) a v prosinci téhož roku rozvodové řízení skončilo. Glassman obdržel dům v Beverly Hills a přibližně 25 miliónů dolarů. Victoria Principal nyní žije v Malibu, domy má také v Utahu a Švýcarsku. V kalifornském Montecitu koupila dům od Priscilly Presleyové a rok nato ho prodala. Nyní trénuje na zamluvený komerční let do kosmu a podle seznamu se má v červnu 2010 stát jednou z prvních civilních astronautek v historii.

Poprvé se představila jako mexická milenka ve slavném Newmanově westernu ŽIVOT A DOBA SOUDCE ROYE BEANA (1972), za kterou hned získala nominaci na Zlatý glóbus pro “nejslibnějšího nováčka.” Jejím dalším filmem byla komedie THE NAKED APE (1973) s Johnny Crawfordem, ve kterém se objevila “nahoře bez” a o kterém po letech prohlásila, že to byl nejhorší film její kariéry. Ve stejném roce se objevila nahá v Playboyi a později tvrdila, že když podepisovala smlouvu k filmu (produkovaného právě Playboyem), nečetla část psanou petitem, ve které se zavazovala k focení pro pánský časopis (když se později stala slavnou, šly "různé" její fotografie do oběhu a na internetu prý zůstávají v kurzu dodnes.)


3.1.1950
Fukuoka, Japonsko
Victoria Principal csfd

TitansMichael Kael contre la World News CompanyChuť láskyÚnosTanec v temnotáchBezmezná posedlostVražda na Rio GrandeSeduction: Three Tales from the 'Inner Sanctum'The Burden of ProofNoční můraCena za vášeňNahá ležSlepá svědkyněMilenkaVíc než další milostný příběhDům splněných přáníFantasy IslandNight They Took Miss Beautiful, TheObčanská policieVezmu si tě...za chvíliLast Hours Before MorningZemětřeseníThe Naked ApeŽivot a doba soudce Roye BeanaAdvokátiGriffinoviProvidenceTitániTřeba mě sežerNemocnice Chicago HopeKutil TimDallasLove StoryDallas Reunion: Return to SouthforkAfter DallasIntimate Portrait: Victoria PrincipalTV Guide's 40th AnniversaryIntimate PortraitSixty Years of SeductionThe 45th Annual Primetime Emmy AwardsThe 50th Annual Golden Globe AwardsThe 44th Annual Primetime Emmy AwardsOne on One with John TeshThe 43rd Annual Primetime Emmy AwardsThe Arsenio Hall ShowThe Pat Sajak ShowThe 39th Annual Primetime Emmy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Victoria Principal: 30.10. 2023 14:48