William Christopher (1932 - 2016)


William Christopher se narodil v americkém městě Evanston ve státě Illinois, vyrůstal ale na severním předměstí Chicaga. V městečku Winnetka navštěvoval New Trier High School. V rodině věřili, že jejich předkem je stříbrotepec, rytec a průmyslník Paul Revere (1734 – 1818).

Po přestěhování do New Yorku se začal objevovat na malých regionálních scénách a produkcí. Načež se jako člen divadla Off – Broadway představil ve hře „The Hostage“ („Rukojmí“) a později na Broadwayi debutoval ve hře „Beyond the Fringe“ („Za okrajem“).

Rozhodl se New York opustit a s rodinou se vydal se do Kalifornie, aby zkusil štěstí v televizi. Jako host se objevil v epizodách seriálů 12 O’clock High, Hank, The Patty Duke Show, The Andy Griffith Show, Death Valley Days, Hogan's Heroes, That Girl, The Virginian, Alias Smith and Jones, Insight, Nichols a další.

Z tohoto období byla nejvýraznější jeho účast na komediálním válečném seriálu Gomer Pyle, USMC, kde se postupně během let 1965 – 1968 převtělil v šestnácti epizodách do několika postav. Začátkem 70. let však v televizi získal v konkurzu životní roli. Po herci George Morganovi z pilotní epizody převzal ve třetí epizodě amerického protiválečného seriálu M*A*S*H (1972 – 1983) epizodní postavu kněze, poručíka (později kapitána) Johna Francise Patricka Mulcahyho.


20.10.1932
Evanston, Illinois, USA
31.12.2016
Pasadena, California, USA
William Christopher csfd

Anděl strážnýNeberte Rusům tajné dokumentyHearts of the WestKde vzít za války pivoThe Shakiest Gun in the WestWith Six You Get EggrollŠtístkoDiagnóza vraždaJsem do tebe blázenSupermanTo je vražda, napsalaM*A*S*H - Co bylo potomM*A*S*HŠmoulové


Aktualizace osobnostního profilu William Christopher: 21.3. 2024 12:21