Lenny von Dohlen (1958 - 2022)


Lenny se narodil v Augustě, Georgii. Je to filmový a divadelní herec. V poslední době hlavně divadelní. Herectví ale nebylo jeho jediný životní cíl. Zamlada se chtěl stát žokejem, nicméně kvůli jeho výšce jeho kariera skončila. A tak se dal na herectví. Odpromoval nejdříve na Texaské univerzitě (Austin), aby pak studoval herectví na Loretto Heights College.

Na prvním místě u něj bylo totiž vždy divadlo. V New Yorku, kam se Lenny přestěhoval, utvořil role v hrách jako jsou Asian Shade, The Team nebo Twister. Po devět měsíců hrál v Newyorskem hitu Cloud 9 od Tommyho Tuneho, která byla produkována The Roundabout Theatre Company's. Zahrál si taky v Hamletovi nebo v Romeo a Julie. Za své herecké výkony ve hře Light se dostal do nominace v The Los Angeles Critics Circle a Ovation Best Actor Award.

Ze soukromého života se toho moc neví. Byl ženatý s Marinou Drujko, se kterou se po roce rozvedl a má dceru. Je blízkým přítelem Willa Pattona, Luise Flatcher a hlavně Sheryl Lee, které si nesmírně váží za její odvahu vzít si roli Laury Palmer v Twin Peak a následně v Fire Walk With Me.


22.12.1958
Augusta, Georgia, USA
5.7.2022
USA
Lenny von Dohlen csfd

For the WeekendThresholdNear Myth: The Oskar Knight StoryJust Within ReachMaestro MarioRay Meets HelenZkrocení koněAnnie and the GypsyCamilla DickinsonChooseDownstreamBeautiful LoserIntimní tajemstvíDobrák DanBreathing HardFrontlineCadillacSám doma 3Andělé naděje: Příběh Dorothy DayOne Good TurnDravecAmberwavesMýtná staniceBlind VisionJennifer 8Oči šílenceTwin Peaks: ohni se mnou pojďÚtěk z normáluLove KillsDrákulova vdovaBilly GalvinElektrické snyHow to Be a Perfect Person In Just Three DaysNěžné milostiSessionsKent StateThe OrvilleAgentura JasnoMyšlenky zločincePosel ztracených dušíKriminálka MiamiChameleonSedm statečnýchNemocnice Chicago HopePicket FencesWalker, Texas Ranger


Aktualizace osobnostního profilu Lenny von Dohlen: 16.4. 2024 06:08