Martin Pohl 37 let


Režisér, scénárista, hudebník a herní tvůrce Martin von Pohl se narodil 1. října 1986 ve městě Rumburk. Již od ranného dětství byl facinován světem filmu a tak již ve věku devíti let vznikly dvě jeho prvotiny, dramatické příběhy NEBEZPEČNÝ BYT a později NEBEZPEČNÝ BYT 2, kde světu představil svého dvorního herce Jana Sembdnera.

Po dlouhé filmařské pauze, kterou režisér vyplnil tvorbou her, hudební produkcí či závislostí na drogách se Martin vrátil za kameru v roce 2005, při natáčení krátkého humorného snímku BEERSTORY, který natáčel jako ukázkové video v rámci přijímacího řízení na FAMU. V krátkém příběhu o putování pivní lahve se objevil opět Jan Sembdner v roli plešouna, či další Martinovi kamarádi, kteří jsou a také budou často obsazování do jeho filmů.

V roce 2005 potom přišel zásadní zlom v Martinově režisérské kariéře, a to natočením černobílého artového filmu DEPRIVAČNÍ STANIOL, s vynikajícím Petrem Grimmem v hlavní roli. Příběh o schizofrenním muži sžíraném vnitřními démony sklidil slušný ohlas a vyhrál hlavní cenu na festivalu Ostrava Open v kategorii CITY ON/OFF LINE. Tento snímek se již promítal například v proslulém pražském kině Aero v rámci večera amatérských nadějí.

Jelikož mezi Martinovy koníčky patří i programování a výroba počítačových her, konkrétně adventurní série Život není krásný, začal se kolem roku 2008 formovat nápad na filmovou adaptaci těchto her. Tento nápad vyústil v začátek náročného natáčení v létě 2008 a později i v slavnostní premiéru filmu ŽIVOT NENÍ KRÁSNÝ: THE MOVIE. Film to je velice kontroverzní a ve společnosti vzbudil vášnivé debaty na všechna možná témata, počínaje rasismem, konče násilím na těhotných ženách a malých dětech. Zápletka filmu je vcelku jednoduchá. Hlavní hrdina Jarda Malík (Jan Semdner) dluží velký obnos peněz místnímu kmotrovi a tudíž ho doma navštíví dva vymahači dluhů (Aleš Klika a Roman Forejt) s výhružnou zprávou. Jarda musí tudíž konkaktovat svého nejlepšího kamaráda Tonyho (Jiří Hruška) a společně dají dohromady plán, jak obnos získat zpět. Celý film je prošpikován černým a absurdním humorem a dojde samozřejmě i na avizované násilí. Ve filmu se objevuje řada dalších postav, obsazených výhradně neherci. (Adam, Václav a Daniel Žáčkovi, Michal Schmutzer, David Semdner, Martin Pohl senior a mnoho dalších). Úspěch tohoto filmu byl zřejmý z četných ohlasů hlavně prostřednictvím internetu, ale i z reakcí samotných herců, které začali obyčejní lidé na ulici rozpoznávat a pořvávat na ně. Tato vlna nadšení Martina samozřejmě motivovala k přípravě dalšího snímku, který spatřil světlo světa na podzim roku 2010.


1.10.1986
Rumburk, Československo
Martin Pohl csfd

Párty Hárder: Summer MassacrePárty HárdJehovova pomstaDokundamentŘezník: Děvky musej škemratŘezník: Politicky Nekorektní PíčaŘezník: Život a Smrt Alberta HerscheŘezník: Pan AuŘezník: Trendy zmrdiŘezník: Šerednej ZmrdSodoma Gomora: Chcípni!Řezník: Pořád jenom hate 2Řezník: Patrick BatemanŘezník: Pořád jenom HateHaades: Home OfficeJames Cole: ZatnutoSodoma Gomora: Insane InsaneŘezník: Soudní procesŘezník: Noc Plná PřekvapeníSodoma Gomora: Zasraný VánoceTerror Crew: Zabiják Žen pt. 2Řezník feat. James Cole: Žižkovský BaryŘezník: Ta holka v mym sklepěSodoma Gomora: Splatter Rape! (feat. Butcher's Harem)Sodoma Gomora: Sodoma Gomora RapŘezník, Hrobka, Pitva: Konečný řešeníŘezník: Snuff Porn Gore & SoddomŘezník: Drtič sanic 3000Máma má rakaŽivot není krásnýDeprivační staniolBeer StoryRapStoryNepřesaditelný!NA HRANĚ / ŘEZNÍKŘezník - Son Of AzazelŘezník - KoloběhŘezník - Otroci Konspirací


Aktualizace osobnostního profilu Martin Pohl: 4.11. 2023 20:54