Daniela Bambasová 69 let


Herečka Daniela Bambasová patří již řadu let k významným osobnostem budějovického Jihočeského divadla, před filmovou nebo televizní kamerou se ale objevuje jen zřídka. Narodila se v Praze jako Daniela Kopecká, herectví studovala na hudebně-dramatickém oddělení pražské Státní konzervatoře. Po dokončení školy získala angažmá ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti (1976-1981). Tady se seznámila s hercem Ladislavem Bambasem (*1947), který se stal jejím manželem a od té doby je Daniela známá jako Bambasová. V Uherském Hradišti se také narodil jejich syn Daniel Bambas (*1980), dnes známý divadelní a televizní herec.

Ladislav Bambas opustil Jihočeské divadlo počátkem devadesátých let a začal se věnovat podnikání, následoval rozvod, Daniela Bambasová ale slavila úspěch s dalšími velkými rolemi (Fidlovačka, 1990; Elektro, má lásko, 1990; Kočičí hra, 1993; Marie Stuartovna, 1995). I na regionální scéně v Českých Budějovicích navíc dostala příležitost pracovat s režiséry zvučných jmen jako Jiří Menzel (Sen noci svatojánské, 1994) nebo Jan Kačer (Ifigenie v Aulidě, 1997). Z její nepočetné práce pro televizi připomeňme postavu Milady Černé, v níž v seriálu VELMI KŘEHKÉ VZTAHY (2007) byla matkou svého vlastního syna Daniela Bambase. Kromě divadla spolupracuje také s jihočeským Českým rozhlasem, příležitostně ji můžeme slyšet i v dabingu.

V Jihočeském divadle hraje již řadu let tetu Kateřinu v adaptaci Jirotkova románu Saturnin (od r. 2005), ve vedlejších rolích ji diváci mohou vidět také v inscenacích Rok na vsi, Misantrop, Škola základ života nebo Kivá cadla.


11.11.1954
Praha, Československo
Daniela Bambasová csfd

KameňákŽaby a iné rybyKočkaDům na inzerátÚtěkKoncert na konci létaVelmi křehké vztahyČetnické humoreskyV službách zákonaFerenc LisztPod sněhemCafé GrollPes baskervillskýDivadlo žije!Nikdo není dokonalý


Aktualizace osobnostního profilu Daniela Bambasová: 17.3. 2024 23:22