Max Martini 54 let


Narodil se 11. prosince 1969 v New Yorku, jako Maximilian Carlo Martini. Ale kromě USA vyrůstal také v Kanadě či Itálii a díky tomu má i kanadské a italské občanství. Jeho nevlastním otcem je Stuart Margolin, americký herec, režisér a scénárista, takže v jeho začátcích vystupoval i pod jménem Max Margolin. Má mladšího bratra Christophera, který také působí v oblasti filmového průmyslu a stejně tak jeho sestra Michelle, která navrhuje kostýmy.

V roce 1998 se objevuje po boku Toma Hankse a Matta Damona v úspěšném válečném filmu ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA, jako poddůstojník Henderson, což je jeho první role vojáka. Rok na to je k vidění v Kanadském sci-fi seriálu KRUTÁ ŘÍŠE, kde po boku Terryho O´Quinna hraje opět vojáka. Následuje seriál SEKCE 9 a epizodní role v seriálech jako DA VINCIHO PŘÍPADY či NA POMEZÍ ZÁHAD. V roce 2002 je obsazen do Spielbergova Emmy oceněného sci-fi seriálu UNESENI. Následuje účinkování v dalších úspěšných seriálech 24 HODIN, KRIMINÁLKA MIAMI, VRAŽEDNÁ ČÍSLA či BEZE STOPY. Epizodní role, ale také prokládá účinkováním ve filmech jako JINÝ DEN, kde sekunduje Shannen Doherty a Julianu McMahonovi, ZLOČINECKÁ MYSL nebo TRY TO REMEMBER. V roce 2005 pak natáčí další celkem úspěšný válečný film 6. BATALION, který má značně hvězdné obsazení. Následující rok přichází na řadu jistě jeho nejúspěšnější seriálová role, seržant Mack „Dirt Diver“ Gerhardt v úspěšném americkém seriálu JEDNOTKA ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ, točícího se kolem vojenské speciální jednotky Rangers, natočeného podle knižní předlohy. V průběhu čtyř úspěšných sezón tohoto seriálu stihl ještě natočit dva filmy zasazené do prostředí bojových sportů ČERVENÝ PÁS a ŽÍZEŇ PO KRVI. V následujících letech si pak připsal na konto seriály ANATOMIE LŽI, HAWAII 5-0, CASTLE NA ZABITÍ či FLASHPOINT. V září 2011 měl premiéru zatím jeho poslední film COLOMBIANA z pera Luca Bessona a také seriál REVENGE v hlavní roli s Madeleine Stowe. V současné době točí film Guillerma del Tora nazvaný PACIFIC RIM. Kvůli této roli odmítl účinkování v seriálu PRAVÁ KREV, tak doufejme, že to bude stát za to.

Max také aktivně působí na divadelní scéně a mimo to je spoluzakladatelem Theatre North Collaborative v New Yorku, což je sdružení amerických a kanadských herců, kteří se zaměřují převážně na produkci nových projektů, jak v USA, tak v Kanadě.

V roce 1997 se oženil s kanadskou herečkou Kim Restellovou, se kterou má dva syny, Lea a Seana. S rodinou žije střídavě v Los Angeles a ve Vancouveru. Mezi své blízké přátele řadí Michaela Irbyho, parťáka ze seriálu Jednotka zvláštního určení.


11.12.1969
Kingston, New York, USA
Max Martini csfd

The ChannelNěžný barThe Manson Brothers Midnight Zombie MassacreWhat the Night Can DoEliSgt. Will GardnerMr. Olympia - Příběh bratrů WeiderovýchPadesát odstínů svobodyMy Little Pony FilmPadesát odstínů temnoty13 hodin: Tajní vojáci z BengházíSpectralEdgeExit StrategyPadesát odstínů šediSabotážKapitán PhillipsPacific Rim - Útok na ZemiTajemství rodného domuHirokinColombianaManžel nebo milenecAll Signs of DeathKletba džungleTrooperČervený pásŽízeň po krvi6. BatalionSilver BellsZločinecká myslZločiny podle Mary Higgins Clark: Tak si vzpomeňJiný denBackroadsLove LessonsCementDesert SonZatraceně divná jízdaZachraňte vojína RyanaKontaktPictures of Baby Jane DoeÚctyhodná ženaBláznivý exorcistaSuperzachránciZachránce rodinyPolicajt z HollywooduBret MaverickBosch: OdkazŘádDoom PatrolNámořní vyšetřovací služba L. A.The Purge


Aktualizace osobnostního profilu Max Martini: 30.10. 2023 21:11