Rose Troche 60 let


Rose Troche je americká režisérka, scénáristka a producentka, která se věnuje filmové a televizní tvorbě. Narodila se roku 1964 na středozápadě Spojených států a vyrůstala v Chicagu. Studovala na University of Illinois in Chicago. Svou kariéru začala natáčením krátkometrážních filmů a videí.

V roce 2001 natočila film ŽIVOTNÍ JISTOTY, který je adaptací krátkých povídek A.M.Homesové, pojednávající o životních problémech, útrapách a těžkostech čtyř rodin z předměstí. Ve filmu se objevila řada známých herců, jako například Glenn Close, Dermot Mulroney, Patricia Clarkson, Joshua Jackson a Kristen Stewart. Malou roli v tomto snímku také získala již zmíněná herečka Guinevere Turner.

Od roku 2001 se věnuje hlavně práci na televizních seriálech. Režírovala jednu epizodu cenami ověnčeného seriálu ODPOČÍVEJ V POKOJI z produkce HBO. V roce 2004 začala pracovat na serálu THE L WORD, který se odehrává v L.A. a vypráví o životě, problémech a láskách lesbických žen. Během šesti řad napsala k několika epizodám scénář, a také některé epizody režírovala. Během prací na THE L WORD si stihla najít čas na to, aby ještě mohla natočit jednu epizodu k seriálu UGLY BETTY. Jako scénáristka ještě přispěla do dalšího seriálu o homosexuálních vztazích SOUTH OF NOWHERE.


27.4.1964
Chicago, Illinois, USA
Rose Troche csfd

My Fake Boyfriend30/30 Vision: 3 Decades of Strand ReleasingPerspective Chapter 2: The MisdemeanorŽivotní jistotyLožnice a kuloáryMalá ryba taky rybaGinny a GeorgiaTom SwiftŽiví mrtvíFBILáska je láska: Generace QFBI: Most WantedZoey's Extraordinary PlaylistHříšníciJak se stát bohem na FloriděSorry for Your LossBlack LightningFotbalový talentVidaStarFinding CarterLáska je LáskaOšklivka BettyDotek zla


Aktualizace osobnostního profilu Rose Troche: 27.4. 2024 02:31