Max Nosseck (1902 - 1972)


Vystudoval univerzitu v Berlíně a uměleckou školu ve Vídni. Po 1. světové válce začínal jako herec. Později v roce 1922 založil vlastní krátkodobou produkční společnost, poté působil jako herec v němých filmech a na divadelních prknech. V roce 1925 krátce vedl jazzovou kapelu. V roce 1933 byl nucen po nástupu nacistů opustit Německo, kvůli svému židovskému původu, poté působil jako spisovatel a režisér ve Francii a USA.

Byl třikrát ženatý, a to s Genevieve Haugan, Olly Gebauer a Ilse Steppat. Bratr Maxe vlastnil promítací kino na Doheny Drive a Sunset Blvd (9130 Sunset Blvd) v Beverly Hills – nazval ho Martin Nosseck Projection Theatre. Malá zajímavostí se váže k promítací místnosti, ve které Howard Hughes zůstával a spal mnoho měsíců. Hughes používal toto místo jako svou soukromou promítací místnost, kdykoli byl v Beverly Hills.


19.9.1902
Nakel, provincie Poznaň, Prusko, Německá říše
29.9.1972
Bad Wiessee, Bayern, Západní Německo
Max Nosseck csfd

Verbotene Paradies, Das...und wer küßt mich?Das Liebesleben des schönen FranzSinging in the DarkDer Hauptmann und sein HeldGarden of EdenThe Body BeautifulKorea PatrolThe HoodlumKill or Be KilledReturn of Rin Tin Tin, TheBlack BeautyDillingerThe Brighton StranglerGambling DaughtersGirls Under 21Overture to GloryOranje HeinAventura orientalBig van het regiment, DeDe Big van het regimentPoderoso caballeroGado BravoLe Roi des Champs-ÉlyséesUna semana de felicidadEinmal möcht' ich keine Sorgen habenEs geht um allesDer SchlemihlLiebeskleeblattTancem ke štěstíDer Mann aus GuayaquilHoopers letzte JagdRobinson und seine wilden SklavinnenDie Herren mit der weissen WesteMir hat es immer Spaß gemachtWas ist denn bloß mit Willi los?SperrbezirkKouzlo uniformyVater werden ist nicht schwer...


Aktualizace osobnostního profilu Max Nosseck: 12.4. 2024 18:11