Michal Dvořák 58 let


Michal Dvořák, narozený 23. listopadu 1965 v Praze, je český skladatel, textař, producent, autor filmové a scénické hudby a hráč na klávesové nástroje. Nejvíce se proslavil jako člen legendární hudební skupiny Lucie, kde působil v letech 1987 - 2003 a po obnovení Lucie od roku 2011 do dnes. Dále působil jako host u skupin Wanastovi Vjecy, Kollerband nebo Chinaski.

V současnosti se Michal věnuje projektu VIVALDIANNO - Město zrcadel, což je unikátní 3D koncertní show postavená na barokní hudbě se soudobým zvukem ve službách mrazivého příběhu o nadějích a ztrátách barokního génia Antonia Vivaldiho. Po úspěšném turné v roce 2015 po Česku a Slovensku se projekt připravuje na celosvětové turné se zastávkami například v Brazílii nebo Argentině. V roce 2016 si zahrál v dokumentu Lucie: Příběh jedný kapely, který mapuje spletitou cestu jedné z nejúspěšnějších kapel na české scéně.


23.11.1965
Praha, Československo
Michal Dvořák csfd

Waterloo po českuLáska krvácíPanstvíMrtvej broukBáječná léta pod psaZapomenuté světloPoslední přesunAmerikaBazénBubu a FilipHistorky od krbuÚtěk na Papuu-Novou GuineuTajemství roduMořeObrazohled aneb daleká cestaSonáta pro zrzkuOhnivý kuřePopStoryEVOLUCIE 2018Zpovědi dětských hvězdLucie: Příběh jedný kapelyVivaldianno 2015 - Město zrcadelLucie 2014Lucie před LuciíMaking of Megakoncert Lucie 2014ČT Live - Vivaldianno MMXIIČT Live: VivaldiannoPandurangoLucie v opeřeTurné SlunečniceBigbítLucieLucie Live pražská Lucerna ’92Lucie TourMonkey Business - Kick the StupidJ.A.R.: Jsem pohodlnýLucie - PanicLucie: MedvídekLucie - PohybyLucie: Až tě potkámLucie: SenLucie: Černí anděléLucie - Černý kočky mokrý žábyNárod sobě - kultura toběČeský Slavík 2022Doupě Mekyho ŽbirkyON AIR25. Český lev25. Ceny AndělLucie - Retrovideo


Aktualizace osobnostního profilu Michal Dvořák: 4.4. 2024 22:24