L.Q. Jones (1927 - 2022)


Tento americký herec se narodil 19. srpna 1927 v americkém městě Beaumont, stát Texas. Hraje především v akčních filmech, westernech a válečných filmech. V těch také zahájil svoji filmovou kariéru. Vlastním jménem se jmenuje Justice Ellis Mc Queen Jr. Je typickým texasanem. Svůj pseudonym L. Q. Jones přijal po své postavě, kterou ztvárnil v roce 1955 ve svém prvním filmu VÁLEČNÝ POKŘIK.

K jejich nejslavnější spolupráci patří film DIVOKÁ BANDA z roku 1968. Dále se objevil v jeho filmech BALADA O CABLU HOGUEOVI z roku 1970 nebo PAT GARRETT A BILLY THE KID z roku 1973. O dva roky později si zahrál po boku Dona Johnsona v postapokalyptickém filmu CHLAPEC A JEHO PES.

Kromě herectví obrážel také zajímavá kovbojská představení, ve kterých vystupoval. Začátkem osmdesátých let se začal hojně objevovat také v akčních filmech, ve kterých se setkal s takovými akčními hvězdami jako jsou Chuck Norris, Steven Seagal, Michael Dudikoff, Lorenzo Lamas, Tommy Lee Jones, Danny Trejo nebo David Carradine.

V letech 1950 až 1979 byl ženatý s Netou Sue Lewis, s níž má tři děti. Vystudoval texaskou univerzitu v Austinu. V minulosti byl rančerem. Hostoval v seriálech COLUMBO a WALKER, TEXAS RANGER.


19.8.1927
Beaumont, Texas, USA
9.7.2022
Hollywood, California, USA
L.Q. Jones csfd

French MovieZítra nehrajeme!Route 666Jack BullPatriotZorro: Tajemná tvářNa ostří nožeChladnokrevněTornádoCasinoThe Friends of HarryBleskový JackGrizzly AdamsŘeka smrtiČervená řekaNeprůstřelnýOsamělý vlk McQuadeSacred GroundJezdec v časeMelanieV dosahu bestieWild TimesBratři SackettovéFast Charlie... the Moonbeam RiderColorado C.I.Standing TallBanjo HackettTři ze sanitkyAttack on Terror: The FBI vs. the Ku Klux KlanChlapec a jeho pesMuž v kamiónuWinterhawk43: The Richard Petty StoryMadam SundanceManhunterStrange and Deadly Occurrence, ThePat Garrett a Billy KidBravos, TheFireball ForwardLovThe Brotherhood of SatanBalada o Cable HogueoviThe McMastersBacktrack!Divoká bandaThe WitchmakerPověste je výšStay Away, JoeThe Counterfeit KillerNevada SmithMajor DundeeApache RiflesIron AngelThe Devil's BedroomShowdownJízda vysočinouPeklo je pro hrdinyCimarronTen Who DaredThe Gambler, the Nun and the Radio


Aktualizace osobnostního profilu L.Q. Jones: 5.11. 2023 16:48