Raoul Bova 52 let


Herec italské národnosti se narodil 14.srpna 1971 v Římě, kde také později vyrůstal s rodiči a dvěma sestrami. Studoval na ISEF (Istituto Superiore di Educazione Fisica), ale během studia toho zanechal a věnoval se sportu. V 16 letech vyhrál mistrovství Itálie v plavání na 100m na znak. Zdá se, že tento nadaný herec u ničeho nevydrží dlouho,a proto když se přihlásil na hodiny recitace k paní Beatrice Bracco, také toho krátce poté zanechal, aby se mohl plně věnovat herectví.

V Itálii se dostal do povědomí diváků jako Marco ve filmu PICCOLO GRANDE AMORE, hrál učitele surfu, který se zamiluje do princezny, ztvárněnou herečkou Barbarou Snellenburg. Zahrál si také ve filmech jako AVENING ANGELO (Ve jménu Angela), kde se objevil po boku Silvestera Stallona a Anthonyho Quinna, poté film UNDER THE TUSCAN SUN (Pod toskánským sluncem), vedle Diane Lane a také v americkém seriálu THE COMPANY s Michaelem Keatonem.

Mezi jeho nejnovější natočené filmy patří SCUSA MA TI CHIAMO AMORE od režiséra Federica Moccia (2008), kde si zahrál čtyřicátníka, zamilovaného do 17- leté studentky. Ve stejném roce natočil LA PORTA DEL VENTO, OUT OF THE NIGHT a DARE TO LOVE ME.

V letošním roce 2009 se objeví ve filmu COME UN DELFINO a na Canale 5 ztvární postavu agenta Tancrediho v INTELLIGENCE-SERVIZI E SEGRETI. Raoul Bova se stal idolem mnoha italských teenagerů a v časopise Class byl vyhlášen jako nejkrásnější muž Itálie.


14.8.1971
Řím, Lazio, Itálie
Raoul Bova csfd

Greta e le favole vereChickadeeThe Portrait's SecretGardelLa sceltaTorno indietro e cambio vitaUž jsi byla na měsíci?Všechny cesty vedou do ŘímaAngeli - Una storia d'amoreFratelli uniciPromiňte, že žijuDobrý den, tátoIndovina chi viene a Natale?Ultimo 4 - L'occhio del falcoAť žije ItálieImmaturi - Il viaggioNedospělíOut of the NightSpolečnice v lásceStrážci pokladuCizinecLa Nostra VitaLa bella societàScusa ma ti voglio sposareVšechny jsou zadanéBaariaSbirriAspettando il soleScusa ma ti chiamo amoreTi stramo: Ho voglia di un'ultima notte da manuale prima di tre baci sopra il cieloMilano Palermo - Il ritornoNásiríja, pravdivý příběh z IrákuAttacco allo statoFiamma sul ghiaccio, LaJá a ti ostatníKarolUltimo 3 - L'infiltratoVetřelec vs. PredátorOkno naprotiPod toskánským sluncemFrancescoVe jménu AngelaFrancesca e NunziataI cavalieri che fecero l'impresaIl testimoneMadame de...Terra bruciataUltimoCoppia omicidaExperimentKomando posledníchSindaco, IlČtvrtý králFrontiera, LaLupa, LaNinfa plebeaCamino sin retornoPalermo Milano solo andataCominciò tutto per casoUna storia italiana


Aktualizace osobnostního profilu Raoul Bova: 31.10. 2023 01:23