Filip Cíl 35 let


Filip Cíl se narodil do umělecky založené rodiny. Od malička byl členem folklórního souboru a snil o životě stráveném na jevišti. Mezi jeho koníčky patří tanec (folklór), hra na housle, violu, kontrabas, kytaru a píšťaly. Rád také sportuje. Studoval Mezinárodní konzervatoř v Praze.

Několikrát také spolupracoval s režisérem Jiřím Strachem - televizní film BrainStorm (2008), seriál Ďáblova lest (2009) nebo pohádky Tři životy (2007) a Šťastný smolař (2012) - tady si spolu s Ivanem Trojanem zahrál hlavní roli kominického syna Filipa. Za tuto roli získal v roce 2013 cenu dětské poroty - Zlatého dudka za nejlepší herecký chlapecký výkon.

Filip Cíl se věnuje i moderování. Jsou to hlavně pořady pro děti - Studio Kamarád, kde také vystupoval v cyklu Za písničku, ve kterém putoval po Čechách a Moravě a za písničku se od dědů a babiček učil starým řemeslům nebo pořad Kouzelná školka.


4.1.1989
Praha, Československo
Filip Cíl csfd

Kruanova dobrodružstvíMlsné medvědí příběhy: Na pól!Poslední z AporveruLoupežnická baladaDecibely láskyJohančino tajemstvíBony a klid 2ListopadProbudím se včeraVrásky z láskyŠťastný smolařBludičkyVodník a KarolínkaDilino a čertBrainStormKanadská nocTři životyDocentOdznak VysočinaModrý kódRodinné vztahySvatby v BenátkáchSetkání s hvězdouZdivočelá zeměAch, ty vraždy!PřešlapyPrvní krokĎáblova lestUliceNekonečný příběh Posledního z AporveruZa písničkuLucie Vondráčková feat. Raego: Tvoje exMnoho povyku pro nicPérákVelkej Honza


Aktualizace osobnostního profilu Filip Cíl: 2.11. 2023 12:33