Lenka Svadbíková-Veliká 57 let


Narodila se 14.2.1967 v Děčíně. K divadlu se dostala poprvé v amatérském souboru Krajánek v Malšovicích u Děčína. Po absolvování SPŠ v Ústí nad Labem působila od roku 1987 do 1989 v Mosteckém Divadle rozmanitostí. Během těchto dvou sezón ztvárnila velké množství rolí (hlavně pod vedením režiséra Jiřího Středy). Poté uspěla u přijímacích zkoušek na katedru alternativního divadla DAMU, kterou v roce 1993 absolvovala. Ještě ten rok společně s celým ročníkem a režisérem Janem Bornou stála u zrodu Dejvického divadla. A v roce 1996 se opět celá parta přesunula a založila nové divadlo - Divadlo v Dlouhé (v prostorách původního Divadla Jiřího Wolkera).

Ve filmu se poprvé objevila už roce 1995 - MALOSTRANSKÉ HUMORESKY (ještě jako Lenka Svadbíková). Dále jako redaktorka v Renčově ROMÁNU PRO ŽENY a spatřit jsme ji mohli také v seriálech televize Nova REDAKCE a KRIMINÁLKA ANDĚL. V roce 2009 odvysílala Česká televize záznam představení z Divadla v Dlouhé MAŠKARÁDA ANEB FANTOM OPERY, ve kterém si Lenka Veliká zahrála baletku Gizelu. S manželem - hercem Divadla v Dlouhé - Martinem Velikým mají dceru Alžbětu.


1.1.1967
Děčín, Československo
Lenka Svadbíková-Veliká csfd

Román pro ženySmrt pedofilaHaneleMalostranské humoreskyVraždy v kruhuŽivot a doba soudce A. K.Sanitka 2Kriminálka AndělRedakceRacekNaši furiantiMaškaráda čili Fantom OperyFaidra


Aktualizace osobnostního profilu Lenka Svadbíková-Veliká: 9.4. 2024 12:03