Ben Stassen 0 let


Ben Stassen vystudoval USC School of Cinema and Television a do světa filmu vstoupil ambiciózním snímkem My Uncle’s Legacy, který mu v roce 1990 vynesl Zlátý Glóbus za nejlepší cizojazyčný film. Zasadil se o využívání CGI ve výrobě tzv. ride filmů pro 3D simulátory. První projekt, který Stassen produkoval společně s Showscan Entertainment, byl snímek Devil’s Mine Ride, jeden z prvních velkoplošných filmů využívajících počítačovou grafiku s vysokým rozlišením, jenž určil trend pro mnoho následujících filmů tohoto druhu.

Jako režisér velkoplošných filmů se Stassen uvedl snímkem Thrill Ride: The Science of Fun, který spolufinancovala a distribuovala společnost Sony Pictures Classics. Film také znamenal vstup nWave Pictures na pole velkoformátové kinematografie. Mezi další projekty z dílny nWave Pictures patří 3D Mania: Encounter in the Third Dimension, Mimozemšťané v akci 3D, Prokletý hrad 3D, MisAdventures in 3D, SOS Planet a Divoké safari 3D; všechny v režii Bena Stassena. Na podzim 2006 realizoval Stassen svůj zatím nejambicióznější projekt, Cestu na Měsíc 3D, první celovečerní trojrozměrný animovaný film určený pouze pro 3D kina.


25.2.2024
Belgie
Ben Stassen csfd

Ušák Chicky a ZlokřečekMaxinožka 2Psí veličenstvoMaxinožkaRobinson Crusoe: Na ostrově zvířátekDům kouzelSammyho dobrodružství 2Sammyho dobrodružství 3DCesta na Měsíc 3DProkletý hrad 3DMimozemšťané v akci 3DAfrické SafariAfrické dobrodružství 3D: Safari na OkavanguDivoké safari 3DMisadventures in 3DS.O.S. PlanetEncounter in the Thrid DimensionThrill Ride: The Science of FunInfekcijaDevil's Mine


Aktualizace osobnostního profilu Ben Stassen: 25.2. 2024 08:44