Gregori Baquet 53 let


Gregori Baquet se narodil 11. prosince roku 1970 v Paříži. Zájem o hudbu a hraní (a pravděpodobně také nadání k oběma) získal od svých rodičů - otec (Maurice Baquet) byl herec a violoncellista, matka pak choerografka a tanečnice. Má čtyři sourozence: bratry Dimitriho a Stéphana a sestry Sophii a Anne. Je napůl Francouz a napůl Rus (po matce) - proto má slovanské jméno a je pokřtěn u pravoslavné (rusko-ortodoxní) církve.

Gregori se mezitím stíhal věnovat i divadlu. V roce 1995 nastoupil do společnosti Rogera Loureta, kde si vyzkoušel své první muzikálové role, hrál např. v Les Années Twist, Les Années Zazous či L'Arlésienne. Do povědomí širšího publika se ale dostal až v roce 1999 svou účastí v muzikálu Gerarda Presgurvice Roméo et Juliette - de la haine a l'amour, kde si zahrál postavu Benvolia.

V roce 2004 získal svou první velkou roli - ve filmu GRANDE ÉCOLE Roberta Salise. Dále se věnuje především divadlu. V roce 2006 si zahrál postavu Coviella v Moliérově hře Měšťák šlechticem. V roce 2009 vystřídal Richarda Fabiana v roli Clauda v muzikálu Hair uváděném v Trianonu, což s sebou přineslo další divácký úspěch. Ve stejný rok si zahrál v kritikami pochvalovaném představení Le K (autorem Dino Buzzati) pařížského divadla Petit Hébertot. Jeho zatím poslední rolí je Julien ve hře Colombe, kterou uvádí divadlo Comédie des Champs-Elysées v Paříži, a objevuje se zde po boku známých herců Anny Duperey či Rufuse.

Gregori je hydrofobní (nesnáší vodu) a od roku 1997 má syna Théophila. Jeho lásku k filmu vzbudilo shlédnutí Klubu rváčů, kde se také „zamiloval“ do herce Brada Pitta.


11.12.1970
Paříž, Île de France, Francie
Gregori Baquet csfd

Rozprostři křídlaColombeMa soeur est moiHubert et le chienHé M'sieur ! - Des yeux pour entendreCyrano de MénilmontantGrande écoleRoméo & JulietteZítra bude lípPřítel mého synaL'IrrésoluLa Reine blancheŽivot mrtvýchPenzion EdelweissLe Cocon - Débuts à l'hôpitalŽena zákonaJoséphine, ange gardienLes Vacances de l'amourExtrême LimiteAlice NeversováAlésia, le rêve d'un roi nuParadiscoTout le monde en parleLa Nuit des MolièresTatoo


Aktualizace osobnostního profilu Gregori Baquet: 24.4. 2024 20:09