Jaime King 45 let


Narodila se na předměstí Omahy v Nebrasce, matka je bývalou královnou krásy. Jaime má starší sestru Sandru a mladšího bratra Barryho a svoje jméno získala podle Jaime Sommersové (Lindsay Wagnerová) ze seriálu “The Bionic Woman” (1976). Navštěvovala “Nancy Bounds's Studios” pro mladé modelky, kde ji také ve čtrnácti objevil newyorský modelingový agent. V roce 1995, kdy se rozvedli její rodiče, opustila střední školu a odjela do New Yorku, kde se časem zapsala na domácí studijní program Univerzity státu Nebraska. Předváděla pod společností, která už zastupovala známější modelku Jaime Risharovou a aby předešla zmatkům, začala vystupovat pod svojí dětskou přezdívkou “James” - bývala pak také označována za “tu modelku s mužským jménem".

V září 2000 Kingová chodila s Kidem Rockem, se kterým se objevila v “The Howard Stern Show”. V roce 2004 se Kingová spolu s Halle Berryovou, Juliannou Moore a Evou Mendesovou stala tváří kosmetické firmy “Revlon”. V lednu 2005, při natáčení Fanboys, se seznámila se svým nynějším (2008) mužem, režisérem Kylem Newmanem a na konci listopadu 2007 se v Los Angeles vzali. Obřad v Greystone Park byl "malý a v uvolněné atmosféře" a časopisu “InStyle” údajně sdělila, že chce nejméně tři děti. Kingová ráda surfuje a přátelí se s řadou muzikantů. Po ukončení kariéry modelky by se ráda věnovala psaní a fotografování. V současné době žije v Los Angeles.

Jako Pixel debutovala ve Watersově komedii HAPPY CAMPERS (2001), která byla uvedena na filmovém festivalu “Sundance” (2001) a za kterou byla v roce 2003 nominována na “nejlepší herečku” při předávání cen “DVD Exclusive Awards”. Jako dcera Johnnyho Deppa se objevila ve snímku KOKAIN (2001) mapujícím osudy skutečného pašeráka kokainu George Junga. První zkušenost s velkou hollywoodskou produkcí přišla s rolí sedmnáctileté sestřičky Betty ve válečné romanci PEARL HARBOR (2001), v tomtéž roce byla k vidění v klipu "Wish You Were Here" a pořadu "New Stylemaker". Následovala týnejdžrovská komedie ULEJVÁCI (2002) a role Angely Pattonové, Sam z FOUR FACES OF GOD (2002) a postava Baby z krimikomedie KOVBOJOVÉ A BLÁZNI (2002). Kritika byla neúprosná, postavy prvního filmu podle ní “nejsou nijak zvlášť originální na to, aby podržely slabý materiál”. Dva posledně jmenované projekty se zase nedostaly do širší distribuce.

Rok 2003 zastihl Kingovou v adaptaci komiksu M. Oeminga NEPRŮSTŘELNÝ MNICH (2003) po boku Chow Yun-Fata. Než dostala roli Jade, která ovládá bojová umění, prošla pěti zkouškami a fyzickými testy. Film sám však kritiky nijak nenadchl: bojové scény byly podle ní ve srovnání s žánrově podobnými snímky slabé a střídání komických a akčních scén drhlo. Navzdory negativním ohlasům byl film nominován během “Teen Choice Awards”. Koncem roku 2003 Kingová vystoupila v klipu Robbieho Williamse "Sexed Up" a jako Heather Vandergeldová v komedii NĚKDO TO RÁD BLOND (2004), ve které její sestru hrála Brittany Danielová. Šlo o parodii na prominentní sourozence Paris a Nicky Hiltonovy. I reference na tento film byly negativní, k tomu pět nominací na ceny “Razzie” v kategoriích "nejhorší herečka, režie, film, filmová dvojice a scénář”. Na druhé straně ale získal snímek komediální cenu “BET” pro "výjimečnou režii a předlohu pro kasovně úspěšný film".


23.4.1979
Omaha, Nebraska, USA
Jaime King csfd

Lights OutSherri Papini: I Kidnapped MyselfThe Resurrection of Charles MansonKrycí jméno BansheeOut of DeathIce Cream in the CupboardPlán útěku 3Debbie a její parťačkyPlán útěku 2FenaThe Mistletoe PromiseBarely LethalEver After, TheSin City: Ženská, pro kterou bych vraždilThe PardonSilent NightStíhači Red TailsA Fork in the RoadMother's DayWaiting for ForeverFanoušciKrvavý ValentýnSpiritThey WaitAlibiTrue True LieŘezníkDvanáct do tuctu 2Maximální limitSin City - město hříchuSváděníNěkdo to rád blondNeprůstřelný mnichFour Faces of GodKovbojové a blázniUlejváciKokainPearl HarborŠílenci na tábořeTemné létoRobot ChickenDoktorka z Dixie


Aktualizace osobnostního profilu Jaime King: 31.10. 2023 11:09