Michio Kaku 77 let


Dr. Michio Kaku je mezinárodně uznávaným teoretickým fyzikem. Přestože se narodil na opačném konci Spojených států - v San José ve státě Kalifornie, žije v New Yorku, kde přednáší na City University of New York.

Za milníky ve filmovém působení lze považovat jeho prezentaci ve filmu ME AND ISAAC NEWTON v roce 1999, který získal Speciální ocenění poroty v roce 2000 na Florida Film Festival. Na Montrealském filmovém festivalu v roce 2005 získal ocenění film OBSESSED & SCIENTIFIC, ve kterém Michio Kaku spoluprezentoval možnosti cestování v čase. Časem jako takovým se obšírně zabývá ve čtyřdílném dokumentárním seriálu BBC - TIME (rok 2006), který se snaží v jednotlivých epizodách poodhalit tajuplnost času, jeho paradoxy, jeho vliv na vesmír a jeho vnímání lidmi.

Kromě popularizace vědy Michio Kaku vystupuje také ve věcech politických, kdy komentuje vliv člověka na globální změnu klimatu, nebo nutnost jaderného odzbrojení. Vystupoval také proti projektu NASA: Cassini-Huygens - družice nesoucí 30 kg plutonia jako radioaktivní palivo.


24.1.1947
San José, California, USA
Michio Kaku csfd

A Tear in the SkyJaderná havárie v Three Mile IslandSvědectví o vetřelcíchDeus CérebroJak se tohle dá vysvětlit?Den na MarsuStill a Revolutionary - Albert EinsteinVetřelci dávnověkuTimelapse of the Future: A Journey to the End of TimeMiniverseRok milionThe Truth Is in the Stars10 konců světaBitva o vesmírHlubiny časuCestování červí dírou s Morganem FreemanemJak funguje vesmírThe Real History of Science FictionNikola Tesla - Visionary of Modern TimesSkutečný příběh: Blízká setkání třetího druhuThe Science of Doctor WhoWomen of Doctor Who, TheDoctor Who: Best of SpecialsKnocking on the Devil's Door: Our Deadly Nuclear LegacySci-fi vizionářiiGenius: Jak Steve Jobs změnil svět


Aktualizace osobnostního profilu Michio Kaku: 15.11. 2023 14:23