Domiziana Giordano 64 let


Domiziana Giordano se narodila 4.9.1959 v Římě. Tato 180cm vysoká žena vyrůstala v rodině umělců a architektů a zde si také vytvořila silné pouto a vztah k výtvarnému umění. Vystudovala architekturu, ale brzy se rozhodla věnovat se plně výtvarnému umění. Po ukončení studia na Akademii dramatických umění v Římě, se odstěhovala do New Yorku, kde navštěvovala Stella Adler Studios, studovala herectví a studovala rovněž režijní filmovou akademii v New Yorku.

V roce 1983 jí Andrej Tarkovskij obsadil do koprodukčního dramatu NOSTALGIE, kde osobitě ztvárnila roli italské tlumočnice Eugenie, důvěrné přítelkyně ruského spisovatele. Tento film získal Velkou cenu poroty na filmovém festivalu v Cannes. Roku 1986 se objevuje jako Zina Trotská v dramatu ZINA o životě dcery Leona Trotského v období třicátých let v německém Berlíně. Na festivalu Fantasporto roku 1986 byla oceněna za tuto roli Ziny cenou „International Fantasy Film Award“ jako nejlepší herečka.

Jako schizofrenní pacientku Silvii jsme mohli Domizianu vidět v roce 1987 v dramatu STRANA LA VITA. Její ryšavé vlasy a tajemně vyhlížející tvář byly aspekty pro výběr role Madeleine roku 1994 v hororovém snímku INTERVIEW S UPÍREM, kde si zahrála s hollywoodskými velikány jako Brat Pitt či Tom Cruise. Neil Jordan si jí do této role, ale vybral zejména díky hereckému výkonu ve filmu NOSTALGIE. V roce 2003 si zahrála v romantické komedii z období devatenáctého století IL QUADERNO DELLA SPESA v roli Armidy.

Kromě herectví je především výtvarnicí, píše básně nebo také články o historii, které byly mimo jiné publikovány v prestižních italských literárních časopisech. Její fotografické práce byly nominovány na Rencontres Internationales de la Photographie de Arles v roce 2002. Domiziana rovněž spolupracuje s italským deníkem Il Sole 24 Ore. Roku 2006 se Domiziana účastnila čtvrtého vydání reality show L'ISOLA DEI FAMOSI, který byl vysílán televizní stanicí RAI 2.


4.9.1959
Řím, Lazio, Itálie
Domiziana Giordano csfd

Quaderno della spesa, IlCanone inverso - milostný příběhMladý Indiana Jones: Démoni mámeníFinalmente soliFamiglia Ricordi, LaMachinaceInterview s upíremMário a kouzelníkNová vlnaNormalityStrana la vitaZinaBakom jalusinNostalgieMoji přátelé IIMladý Indiana JonesCorona Film Club


Aktualizace osobnostního profilu Domiziana Giordano: 18.10. 2023 03:22