James Corden 45 let


James Kimberly Corden je britský televizní, filmový a divadelní herec, ale také úspěšný zpěvák, komik, spisovatel, producent, scenárista a televizní moderátor, který se proslavil zejména ve Spojených státech amerických svou pozdní noční talk show nazvanou The Late Late Show with James Corden, která v roce 2015 nahradila na americkém programu CBS noční talk show s názvem Noční Show Craiga Fergusona.

James vyrůstal se dvěma sestrami. Starší se jmenuje Andrea a mladší Ruth. Ve své autobiografii nazvané „May I Have Your Attention, Please?“, která vyšla v roce 2011, James odhalil, že objevil své povolání už ve věku čtyř let, když se všichni smáli při křtu jeho mladší sestry, které se odehrávalo v kostele a malý James se tam nevhodně choval. Po úspěšném absolvování střední školy nazvané Holmer Green Upper School se začal soustředit na svou profesionální dráhu herce a moderátora. Zahrál si také v několika televizních reklamách, z nichž asi nejznámější je reklama na nealkoholický nápoj Tango. Také svůj hlas propůjčil do mnoha animovaných snímků, z nichž připomeňme hlas králíčka Petra ve filmu Králíček Petr bere do zaječích.

V roce 2009 ho jeho herecký kolega a dlouholetý spolubydlící Dominic Cooper představil budoucí manželce Julii Carey na benefiční party. V té době Julia pracovala pro britskou neziskovou organizaci nazvanou „Save the Children“. Před Julií James randil s mnoha známými osobnostmi, z nichž nejznámější jsou asi Sheridan Smith, Lily Allen a  Caroline Flack. V září roku 2012 se vzali na soukromém obřadu před šedesáti pozvanými hosty na zámku Babington House v anglickém městě Somerset, kde nevěsta byla oděná v námořnickém obleku. Spolu mají tři děti. Nejstaršího syna Maxe, který se narodil v roce 2011, a dvě dcery, straší Carey, která se narodila v roce 2014, a nejmladší Charlotte, která se narodila v roce 2017. Společně střídavě bydlí v americkém Los Angeles, britském Londýně a historické vesničce Wargrave, kde vlastní dům nazvaný Templecombe House.

V roce 2015 dostal Řád britského impéria za přínos v oblasti dramatu. James se narodil ve znamení Blíženců a je vysoký 173 centimetrů. Ovládá hru na klavír, což předvedl ve své talk show, kdy vstoupil do hry britské kapele Coldplay při jejich písni „A Head Full of Dreams“. Dále ovládá hru na kornet a trubku. Je kuřák a občas si dá skleničku alkoholu, ale rozhodl se stát vegetariánem, což dodržuje zejména tím, že ze svého jídelníčku naprosto vynechal maso.


17.6.1978
High Wycombe, Buckinghamshire, England, Velká Británie
James Corden csfd

Králíček Petr bere do zaječíchPříběh PopelkySuperintelligenceThe PromTrollové: Světové turnéCatsYesterdayDebbie a její parťačkyKrálíček PetrYeti: Ledové dobrodružstvíEmoji ve filmuTrollové: Hrátky se svátkyTrollovéDáma v dodávceJe těžké ji svéstKill Your FriendsČarovný lesNewyorská romanceŽivotní šanceTři mušketýřiGulliverovy cestyZabijáci lesbických upírekJak se zbavit přátel a zůstat úplně sámTelstar: The Joe Meek StoryHeroes and VillainsZahřívací koloŠprtiPoslední katCruise of the GodsKrajina srdceVšechno nebo nicJack a stonek fazoleWhatever Happened to Harold Smith?Den co denSavciGavin & StaceyLady DynamiteNesprávní chlápciStellaThe Last LegPán časuBeast Hunters


Aktualizace osobnostního profilu James Corden: 31.10. 2023 19:15