Gordon Scott (1926 - 2007)


Na svět přišel jako Gordon Merrill Werschkul v americkém Oregonu. Od mládí se věnoval mnoha sportům, zejména kulturistice. V roce 1944 narukoval během druhé světové války do americké armády. Sloužil zde jako kondiční instruktor a později vykonával funkci vojenského policisty. Dosáhl hodnosti majora a byl propuštěn do civilu v roce 1947. Posléze vystřídal několik zaměstnání. Mimo jiné byl hasičem, záchranářem nebo rozvážel sodovku pro firmu svého bratra.

Po skončení tarzanovské série se Gordon přestěhoval do Itálie, kde se v 60. letech stal hvězdou sandálových filmů a spaghetti westernů. Z jeho nejznámnějších partů nelze nezmínit Rema z klasického historického snímku ROMULUS A REMUS, kde se potkal se svým velkým přítelem – rovněž bývalým kulturistou Stevem Reevesem, dále nepřekonatelného šermíře Zorra v netradiční adaptaci ZORRO A TŘI MUŠKETÝŘI, nebo ústřední hrdina v koprodukčním westernu BUFFALO BILL. Mohli jsme jej ovšem vidět i v italské komedii Sergia Corbucciho NEJKRATŠÍ DEN. Stejně jako Reeves si vyzkoušel také roli bájného antického hrdiny Herkula.

Naposledy se objevil na plátně v roce 1967. Ovšem v následujících letech byl často hostem televizních pořadů a hereckých autogramiád. Posledních třicet let jeho života je zahaleno tajemstvím. Není vůbec známé kde pracoval (jestli vůbec). Za nevyjasněných okolností se rovněž rozešel s rodinou a dožil údajně v domě jednoho ze svých fanoušků. V roce 2007 podlehl komplikacím po operaci srdce, zcela zapomenutý, ve svých osmdesáti letech.


3.8.1926
Portland, Oregon, USA
30.4.2007
Baltimore, Maryland, USA
Gordon Scott csfd

Un sorriso, uno schiaffo, un bacio in boccaIl raggio infernaleSegretissimoBuffalo Bill: Hrdina divokého západuHercules and the Princess of TroyUomini dal passo pesante, GliCoriolano: eroe senza patriaŘímský kolosEroe di Babilonia, L'Goliath e la schiava ribelleIl leone di San MarcoMolochNejkratší denZorro a tři mušketýřiFiglio dello sceicco, IlGladiatore di Roma, IlRegina per Cesare, Una”Ei se mitään!” sanoi EemeliMaciste alla corte del Gran KhanMaciste contro il vampiroRomulus a RemusTarzan and the TrappersTarzan the MagnificentTarzanovo největší  dobrodružstvíTarzan's Fight for LifeTarzan and the Lost SafariTarzan's Hidden JungleIn Search of Tarzan with Jonathan RossInvestigating Tarzan


Aktualizace osobnostního profilu Gordon Scott: 15.3. 2024 23:21