Polly Walker 57 let


Polly se narodila v anglickém Warringtonu. Její otec Artur vede hotel a její matka Giorgiana je učitelka. Polly má tři další sourozence: sestry Emmu a Hannah a bratra Davida. Svou kariéru začala jako tanečnice, ale zranění, které utrpěla, když jí bylo 18 let, jí donutilo změnit směr. S herectvím začala na londýnském Drama Center, odkud přesídlila do Royal Shakespeare Company, kde ztvárňovala malé role v divadleních hrách, než přišly role televizní.

Další úspěchy na sebe nedaly dlouho čekat, přišly hned v roce 1997, kdy si Polly zahrála Crusoeovu milovanou ženu Mary McGregorovou ve filmovém zpracování dobrodružného románu Daniela Defoe ROBINSON CRUSOE nebo roli Poliny v koprodukčním filmu na motivy Dostojevského románu HRÁČ. V roce 1998 ztvárnila mladou irskou vychovatelku Mary Lavelleovou, která během svého působení guvernantky ve Španělsku na počátku občanské války prožije nejen velkou lásku, ale stane se také svědkem bouřlivých událostí, v historické romanci podle románu Kate O´Brienové KREV ANDĚLŮ. V roce 2002 ztvárnila ženu zákona Paulu Jacksonovou, která hledá usvědčující důkazy proti léčiteli, který je ve skutečnosti vůdcem sekty, ve filmu DIVOKÝ MESIÁŠ. Za roli v tomto snímku byla nominována na cenu Genie pro nejlepší herečku v hlavní roli. O rok později se objevila jako Anne Collinsová v několika epizodách politického krimiseriálu THE STATE OF PLAY. V letech 2005 – 2007 si zahrála v seriálu společností HBO a BBC ŘÍM. Za účinkování v tomto seriálu byla nominována na Satellite Award a také na Zlatý Globus. V roce 2007 jsme ji pak mohli vidět jako Ellis Samuelsovou v seriálu CANE a v roce 2009 v akčním sci-fi CAPRICA. Polly je matkou dvou dětí, a to Giorgia a Delilah.


10.5.1966
Warrington, Cheshire, England, Velká Británie
Polly Walker csfd

John Carter: Mezi dvěma světySouboj TitánůScény z partnerského životaPod kontrolouCasterbridgeský starostaD-ToxDivoký MesiášJeffrey Archer: The TruthŠílený policajt8 1/2 ženyKrev andělůLáska až za hrobTemný přístavBastardHráčRobinson CrusoeRoseannin hrobThe WoodlandersEmmaČas smyslnostiNěkdo se díváProcesVysoká hra patriotůAo Fim da NoiteLes ÉquilibristesČarovný dubenŠogun MayedaDangerous Man: Lawrence After Arabia, AKremlin, Farewell, TheLorna DooneBridgertonoviPennyworthAge Before BeautyLine of DutyPan SelfridgeParanoid


Aktualizace osobnostního profilu Polly Walker: 9.11. 2023 20:42