Nelsan Ellis (1978 - 2017)


Nelsan Ellis se narodil dne třicátého listopadu roku 1978 v Harvey v Illinois, poblíž Chicaga, ve státě USA. Je to americký herec a spisovatel afroamerického původu.

Proto když mu bylo dvacet-jedna let, nastoupil na Juilliard School's, kde studoval drama. Zde navázal také kontakty s Rutinou Wesley, se kterou si o pár let později, poté, co skončil na této herecké škole, zahrál společně s ním v populárním upírském seriálu z produkce televizní stanice světového formátu HBO v True Blood, odkud si jej nejvíc mohou diváci pamatovat, protože zde ztvárnil jednu z vedlejších postav, afroamerického kuchaře-gaye Lafayette Reynoldse.

Za to si v roce 2008 odnesl ze Satellite Award od International Press Academy ocenění v kategorii best supporting actor v televizní sérii. O rok později pak získal za stejnou roli na NewNowNext Awards ocenění "Brink of Fame: Actor". Za zmínku ještě stojí, že byl za tuto roli jmenován ještě dvakrát, avšak výhru tentokrát neproměnil. Bylo tomu konkrétně v roce 2009 na Scream Award a roce 2011 na NAACP Image Award.

Nelsan se až do své smrti věnoval převážně hraní v seriálech americké televizní stanice HBO. Za zmínku z jeho posledních roků rozhodně stojí role konzultanta výzkumu Jesseho Fletchera ve snímku The Stanford Prison Experiment (2015). Zemřel pak dne 8. července 2017, a to na selhání srdce.


30.11.1978
Harvey, Illinois, USA
8.7.2017
Los Angeles, California, USA
Nelsan Ellis csfd

True to the GameLittle BoxesStanfordský vězeňský experimentGet On Up - Příběh Jamese BrownaGods Behaving BadlyKomorníkVáhavý fundamentalistaČernobílý světSekretariat: Příběh šampionaSólistaExpresWarm SpringsJak prostéTrue Blood: Pravá krevBeze stopyVeronica MarsThe InsideSee It Loud: The History of Black TelevisionTrue Blood-Lines: A New TypeA Drop of True BloodLostTalk show bez zábran


Aktualizace osobnostního profilu Nelsan Ellis: 4.4. 2024 15:57