Liane Balaban 43 let


Tato mladá, kanadská herečka, držitelka ceny z Filmového festivalu v Torontu se narodila 24. června v Torontu, v městské části North York, která leží přímo ve středu města. Její matka pracuje v lékařství, otec je realitní makléř, přistěhovaný do Kanady z Uzbekistánu. Liane studovala žurnalistiku na Ryersonově univerzitě v Torontu, ale po čase přesídlila na herectví. Nakonec má ale titul bakalář umění z univerzity v Montrealu.

Jejím prvním Hollywoodským filmem se stal snímek URČITĚ, MOŽNÁ, který se u nás objevil na DVD. Že Liane Balaban hraje především vedlejší role narušil nezávislý film ONE WEEK, kde ztvárnila snoubenku J. Jacksona. V ten samý rok (2008) si zahrála ještě ve filmu POSLEDNÍ ČAS NA LÁSKU a vedle hvězd jako Dustin Hoffman a Emma Thompson tak zakončila její zatím nejúspěšnější rok v kariéře.

Hraje převážně v kanadských filmech a seriálech, píše do časopisů o umění a byla členkou hudební skupiny We are Molecules, kde zpívala a hrála na klávesy či na bicí.


24.6.1980
Toronto, Ontario, Kanada
Liane Balaban csfd

Midnight at the ParadiseNa věky věkůUkolébavkaA Small FortuneWoman In CarMeditation ParkThe People GardenJak ulovit Dr. LewiseFinding JoyManiakBoys on Film 7: Bad RomanceThe Future Is Now!KoučNovinářka AmyLáska si nevybíráThe TrotskyYou Might as Well LivePoslední týdenPoslední čas na láskuUrčitě, možnáVzkříšení zatracenýchCesta k vítězstvíPřipálený toastEternalSeven Times LuckyDěsivá touhaHappy Here and NowDespotaSvětoběžníkSaint JudeNew Waterford GirlMuž hledá ženuNemocnice HopeRookie BlueV utajeníLovci duchůMotivPlayedVýjimečníNámořní vyšetřovací služba L. A.


Aktualizace osobnostního profilu Liane Balaban: 28.2. 2024 06:20