Ed Lauter (1938 - 2013)


Edward Matthew Lauter II se narodil 30. října 1940 v Long Beach, Long Island ve státě New York. Ztvárnil téměř dvě stovky filmových i televizních postav. V drtivé většině pouze ve vedlejsích rolích záporných hrdinů. Předurčuje ho k tomu jeho celkový vzhled, pichlavý pohled i 188 centimetrů vysoká asketická postava.

Filmovou premiéru si odbyl v roce 1972 v závěrečném pokračování Sedmi statečných. Rok poté následoval debut v televizi, ve filmu CLASS OF 63´. Mezi jeho stěžejní role patří kapitán fotbalového týmu vězeňské ostrahy ve filmu NEJTĚŽŠÍ YARD (1974). Spolu s Burtem Reynoldsem se jako jediní objevili i v o třicet let pozdějším remaku tohoto filmu. Dále velitel Toma Cruise ve filmu, který režíroval Oliver Stone, NAROZEN ČTVRTÉHO ČERVENCE (1989). A také židovský otec Brendana Frasear v dramatu ŠKOLNÍ VÁZANKY (1992). Poměrně často se ve filmech vyskytoval po boku Charlese Bronsona.

Byl i často obsazován jako hostující herec do televizních seriálů. Namátkou AKTA X, A-TEAM, HIGHLANDER, ČARODĚJKY nebo STAR TREK. S manželkou March vychovali čtyři děti.


30.10.1938
Long Beach, Long Island, New York, USA
16.10.2013
Los Angeles, California, USA
Ed Lauter csfd

The Beautiful OnesChief ZabuBlind PassBecker's FarmDěs po setměníThe Fitzgerald Family ChristmasZpátky ve hřeNora Roberts: Vražedná nevinnostUmělecTaken by ForceThe Frankenstein SyndromeGodspeedV očekávání zázrakuCamillePodvody a lžiSomething's Wrong in Kansas23A Modern Twain Story: The Prince and the PauperLove Hollywood StyleMuž proti mužiZtracenýInto the FireKrvavá odplataTrestná laviceVenice UndergroundZabít SaddámaGrandpa's PlaceHvězdná pěchota 2: Hrdinové FederaceUmění loupitGentleman B.Nikdo se nic nedozvíSeabiscuitÚnos mé sestryGo for BrokeBulšitKnight ClubCivilityExplozePythonSbohem, má láskoTřináct dníOut in FiftyDolar za mrtvéhoJasná ležAllie & MeChildhood Sweetheart?Married to a StrangerVysoká hraZachraňte mumiiBossChřestýšiFor Which He StandsOsudné létoRavenhawkSpolečenství spravedlivýchŽoldákBreach of TrustDigitální mužGirl in the CadillacLetci z Tuskegee


Aktualizace osobnostního profilu Ed Lauter: 30.10. 2023 12:54